Ervaar het hele jaar door en zonnig gevoel en voorkom een winterdip

Licht speelt een belangrijke rol bij je gezondheid en vitaliteit. Daarom voel je je in de zomer vaak een stuk beter dan in de winter. Veel mensen geven aan zelfs last te hebben van een winterdip. In de zomer word je namelijk veel meer blootgesteld aan UV-licht, waardoor je meer vitamine D aanmaakt. Met een Sunshower kun je het hele jaar door genieten van een zonnig gevoel. Ervaar de gezondheidsvoordelen en verminder de kans op een winterdip. 

Hoe werkt een Sunshower?

Er zijn Sunshowers met alleen infrarood of infrarood met UV-licht. UVB-licht zorgt er voor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. Ook zorgt het voor pigmentvorming die de huid dikker maakt en beschermt tegen de zonnestralen in de zomer. Infrarood verwarmt je lichaam en verbetert de bloedsomloop. Dit zorgt er voor dat spierspanning en gewrichtspijn af nemen. 

De voordelen van infrarood

Infrarood verbetert je bloedcirculatie, waardoor je lichaam aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen stimuleert. Dit zorgt ook voor pijnverlichting in de pijnlijke spieren, pezen en gewrichten. De afvalstoffen van bijvoorbeeld ontstekingen worden namelijk ook sneller afgevoerd. Doordat de spieren minder pijn doen, vergroot dit ook meteen je mobiliteit. 

Voorkom een winterdip met Sunshower

De voordelen van UV-licht

De hoeveelheid vitamine D die je binnenkrijgt, wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid zonlicht die je ter beschikking hebt. In Nederland is het ongeveer de helft van het jaar niet mogelijk om voldoende vitamine D vanuit zonlicht binnen te krijgen. Te weinig vitamine D heeft ook effect op je humeur, veel mensen hebben daarom last van een winterdip. Met een Sunshower heb je hier geen last van, het UV licht heeft een positief effect op de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. 

Een leuke bijkomstigheid is dat je er een gezonde teint van krijgt. Door de lage dosis UVB-licht maakt je indirect pigment aan en wordt je huid dikker. Doordat je je huid voorbereid bescherm je jezelf ook beter tegen de zomerzon. In sommige gevallen werkt de Sunshower zelfs tegen huidaandoeningen. Als je deze hiervoor wil gaan gebruiken, overleg dan eerst met een dermatoloog of dit in jouw situatie past. 

De voordelen van UV-licht

Voorkom of verlicht je winterdip

Er zijn meerdere aanpassingen in de badkamer die je kunt doen om je winterdip te verminderen. Allereerst is een fijne en goede douche natuurlijk een fijn begin van de dag. Je kunt ook beginnen met koud douchen, dit heeft vele gezondheidsvoordelen maar heeft ook zeker invloed op je humeur. Zoals eerder besproken heeft ook vitamine D een grote invloed op je eventuele winterdip. Als je je dagelijkse doucheritueel aanvult met laag gedoseerd UV-licht ondersteunt dit je mentale conditie. Je kunt een winterdip behandelen met licht. Sunshower heeft er (nog) niet heel veel bewijs voor, maar veel gebruikers van Sunshower® laten weten dat ze baat hebben bij extra licht in de winter. Vooral het gebruik van de UV-functie kan bijdragen aan meer energie en een vitaler gevoel. Het mag echter niet verward worden met daglichttherapie. 

Sunshower voor een zonnig gevoel het hele jaar door

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen