Zo maak je je eigen scrubzout

Het is zo lekker om af en toe even de tijd te nemen voor jezelf. Trek je terug in je thuisspa om je lichaam winterklaar te maken. Verwen je huid met een bodyscrub, die je zelf maakt van rozenblaadjes, lavendel of honing. Kaarsjes aan en genieten maar! 

Waarom scrubzout goed is voor je huid

Nu de verwarming weer staat te ronken en het steeds kouder wordt, merk je waarschijnlijk meteen dat je huid daar op reageert. Met name je benen en handen hebben de neiging om snel uit te drogen. Tijd voor wat selfcare! Door af en toe te scrubben, verwijder je dode huidcellen en maak je je poriën schoon. Het resultaat is een glanzend zacht velletje, dat helemaal klaar is voor de winter. 

Kom inspiratie op doen in een van onze vestigingen voor jouw droombadkamer.

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Zo maak je twee verschillende soorten scrub!

bodyscrub met honing en munt voor een gevoelige huid

Nodig

  • ½ kopje olijfolie 
  • ¼ kopje vloeibare honing 
  • 2 kopjes (riet)suiker 
  • Muntblaadjes 
  • Glazen potje met deksel 

Zo maak je het

Voor deze scrub is geen zout gebruikt maar suiker. Heb je een gevoelige huid, dan kun je beter suiker gebruiken. Bijkomend voordeel: je huid wordt er extra zacht van! Meng ½ kopje olijfolie, ¼ kopje vloeibare honing en 2 kopjes (riet)suiker goed door elkaar tot een dikke scrub. Voeg wat fijngehakte muntblaadjes toe. Bewaar de pot op een donkere plek, zodat je zo lang mogelijk van je scrub kunt genieten

Scrubzout met honing, lavendel en groene thee

Nodig

  • 150 ml vloeibare honing 
  • 200 gram zout 
  • 10 druppels lavendelolie, eventueel wat gedroogde lavendel 
  • 75 gram groene thee 
  • Glazen potje met deksel 

Zo maak je het

Giet de honing, samen met de groene thee in de glazen pot. Giet het zout erbij en meng alles goed door elkaar. Voeg de lavendelolie er aan toe en roer goed door. Als laatste kun je er eventueel gedroogde lavendel aan toevoegen. Als je de scrub op je huid smeert, geeft de gedroogde lavendel z’n geur af. Hmm! 

scrubzout met honing en lavendel

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen