Tegels uit alle windstreken

Dessintegels, terrazzo of toch tegels met een houtlook; wat kies jij voor je wanden en vloeren in de badkamer? We doen inspiratie op in Marokko, Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Scandinavië. Dit zijn de mooiste vloer- en wandideeën van over de grens!

Een sprookje uit 1001 nacht

In een badkamer kiezen we vaak voor rechte en hoekige vormen om een goede basis neer te zetten. Denk maar aan rechthoekige tegels of een strakke inloopdouche. Door daar ronde vormen aan toe te voegen doorbreek je de rechte lijnen. Je badkamer voelt daardoor ruimtelijker aan.

Tegels uit alle windstreken 2
Tegels uit alle windstreken 3

Sereen Scandinavisch

Het is geen geheim dat ze in Scandinavië van hout houden. De warmte van hout kun je ook goed toepassen in de badkamer. Met tegels met de looks van echt hout, hoef je niet bang te zijn voor vocht en geef je je badkamer karakter. Houtlook tegels zijn prachtig op de vloer. Door te kiezen voor een bijzonder legpatroon, bijvoorbeeld een Hongaarse punt of visgraat, maak je van de vloer een eyecatcher. Bij een Hongaarse punt vormen de tegels een letter v en liggen ze in een hoek van 60 graden. Bij een visgraatvloer worden de planken onder een hoek van 90 graden gelegd en ligt de hoofdzijde tegen de lange zijde van de plank ernaast. In de Scandinavische badkamer zie je ook veel grote muur- en vloertegels in rustige kleuren zoals ijsblauw, als tegenhanger van hout.

Sereen Scandinavische badkamer
Sereen Scandinavisch 2
Sereen Scandinavisch 3

Mooi mediterraan

In de landen rondom de Middellandse Zee zie je de mooiste dessintegels in het straatbeeld opduiken. Je hebt ze vast wel eens gezien in Portugal of Zuid-Spanje. Met deze tegels geef je je badkamer een mediterraan tintje. Ze zijn perfect om een klein stukje vloer of muur mee te betegelen, bijvoorbeeld de vloer in je toiletruimte of de muur achter je wastafel of douche. Zo benadruk je de verschillende functies van de badkamer. Een patroontegel kan ook andere vormen hebben, zoals een hexagon (zeshoek) of een ronde bovenkant. Ook veel gespot in Zuid-Europa: terrazzo.

mediterraan badkamer

Het wordt ook wel graniet genoemd en heeft een comeback gemaakt in huis. Het materiaal bestaat uit deeltjes graniet, marmer en cement en komt oorspronkelijk uit Italië. Terrazzo doet het heel goed in de badkamer, want het kan met bijna elke stijl worden gecombineerd. Of je nu van modern, klassiek of minimalistisch houdt. Terrazzo zorgt voor een luxe en moderne uitstraling. Het wordt onder meer gebruikt voor vloeren, wanden en als werkblad of wastafel van een badkamermeubel. Maak een statement met terrazzo en houd de rest van de badkamer rustig.

Mooi mediterraan badkamer 3

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Luxe in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten houden ze wel van een beetje glitter en glamour. Denk aan Qatar, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten met Dubai. Hier gaan ze voor bijvoorbeeld gouden tegels met een mooie glans, die een rijke uitstraling geven aan je badkamer. Om die reden zie je in deze badkamers ook veel marmer. Het heeft een koele uitstraling (handig met zulke temperaturen!) en oogt chic en stijlvol. Deze tegels worden vaak gecombineerd met donkere accenten zoals zwart en bruin, maar denk ook aan gouden accenten zoals een kraan of een spiegel. Laat je je inspireren door deze invloeden dan wordt je badkamer echt bijzonder!

Midden-Oosten accent badkamers
Midden-Oosten accent badkamers 3

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen