Binnenkijken bij Linda en Daniël

Al twintig jaar wonen Daniël en Linda in een ruime hoekwoning in Oegstgeest. Samen met hun twee kinderen maken ze dagelijks gebruik van de badkamer en dat begon wel wat sporen achter te laten.

Tijd voor een nieuwe badkamer

“Er kwamen steeds vaker kleine mankementjes en reparaties”, vertelt Daniël, “en dat werd op een gegeven moment dweilen met de kraan open. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt; het is tijd voor een nieuwe badkamer.”

“We zijn gaan rondkijken en daarbij hadden we twee bedrijven op het oog die ons verder zouden kunnen helpen. Eén ervan was Bouwton in Katwijk. Daar spraken we een vriendelijke adviseur, die alle tijd voor ons nam. In de showroom hebben we veel badkamers bekeken en een goede indruk opgedaan. Toen kort daarna bleek dat zij eerder ook al naar volle tevredenheid een badkamer hadden geplaatst bij onze buren, dachten we meteen: toeval bestaat niet!”

Binnenkijken bij Linda en Daniël - oude badkamer
Binnenkijken bij Linda en Daniël - oude badkamer 2

Eigen ideeën

In de oude badkamer waren ze het nodige comfort al gewend en dat moest natuurlijk zo blijven. Een ligbad, een inloopdouche, een toilet, een wastafel en veel kastruimte: het moest allemaal een plekje krijgen in de nieuwe plannen. En de stijl? Die zou strak en minimalistisch zijn, met veel grijstinten.

Linda: “We hadden zelf al een tekening gemaakt van de nieuwe indeling. Dus we wisten al een beetje waar we heen wilden. In de oude situatie stond bijvoorbeeld het toilet precies in het zicht als je de badkamer binnen kwam. Dit wilden we echt anders door het toilet achter een muurtje te plaatsen. Samen met de sanitairadviseur hebben we dit besproken en wat bleek: het ligbad paste dan ook nog mooi tegen de achterwand onder het licht van de raampartij. De inloopdouche kon zelfs nog iets breder worden dan we hadden gedacht.”

Uiteindelijk zijn Daniël en Linda diverse keren langsgeweest om zich te oriënteren en hun ideeën door te spreken. Daarbij moesten de adviezen natuurlijk ook telkens even kunnen bezinken. “Maar geen moment kregen we zo’n vermoeide blik van ‘daar komen ze weer aan’, er werd echt naar ons geluisterd en met ons meegedacht”, zegt Daniël. “Toen we zeker wisten welke tegels en sanitair we wilden hebben, kwam er nog een monteur bij ons thuis om alles in te meten. Daarna kregen we een 3D-schets via de mail, zodat het voor ons echt ging leven.”

Binnenkijken bij Linda en Daniël - Nieuwe badkamer

Soepel verloop installatie

Een nieuwe badkamer betekent meestal: hak- en breekwerk. Veel mensen kijken daar niet naar uit, maar als het allemaal goed wordt voorbereid, valt het vaak enorm mee met de rommel. “Ik moet zeggen dat ze echt keurig hebben gewerkt”, beaamt Linda. “Het breken ging helemaal volgens planning. We dachten dat er wel een container op de oprit zou komen, maar nee: ze stopten alles gewoon in grote zakken en voerden het puin elke dag af in hun bestelbus. Onze oprit bleef dus lekker vrij en zo is eigenlijk alles van a tot z soepel verlopen. Nu onze nieuwe badkamer is opgeleverd, zijn we helemaal klaar voor het grote genieten!”

Nieuwe badkamer Linda en Daniel
Nieuwe badkamer Linda en Daniel 3
Nieuwe badkamer Linda en Daniel 4

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Badkamerparels

Aan het design van sanitair wordt veel aandacht besteedt. Geen wonder nu de badkamer meer weg heeft van een thuisspa. Het doucheputje is veranderd van puur functioneel naar een stijlelement. Kijk maar eens naar deze ronde ‘dot’. Zo maak je een statement in de badkamer! Door de ronde vorm wordt de douchefunctie extra benadrukt. Handig: het water kan naar alle kanten wegstromen.

Bij ronde vormen in de badkamer denk je misschien meteen aan een spiegel, maar een designradiator met ronde hoeken mag er ook wezen. De radiator is naast praktisch, ook zeer decoratief. Het is fijn om je te omringen met mooie spullen, óók in de badkamer.

Ook interessant voor jou

Earthy Elegance badkamer

Elegantie ten top met de Earthy Elegance badkamer

Vol enthousiasme presenteren wij inspiratiebadkamer Earthy Elegance, die is ingericht volgens de laatste trends en gebaseerd op de natuur, met natuurlijke materialen.
Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen