Badkamer metamorfose in Rijnsburg

In een prachtig nieuwbouw appartement in Rijnsburg kochten Lotte en Marcel een ruim penthouse op de 7e verdieping. 

Vanaf het brede dakterras hebben ze een schitterend 360o uitzicht over de omgeving. Ook vanuit de riante badkamer hebben ze een fraai uitzicht.

Open ruimtes

”Toen we tegen dit schitterende appartement aanliepen, zagen we direct de mogelijkheden”, zegt Lotte. “Omdat het nieuwbouw was, konden we flink afwijken van de standaard indeling en dat hebben we gedaan. Zo hebben we niet gekozen voor traditionele hokjes-met-deuren, maar voor open ruimtes die deurloos met elkaar in verbinding staan via lange gangen. Hierdoor ademt het hele appartement nu zoveel ruimte en vrijheid.”

Grijze betonlook

Ook de badkamer, zonder deuren en pal naast de ‘master bedroom’, draagt hier wezenlijk aan bij. Marcel: “Dat de badkamer zo geweldig geslaagd is, hebben we zeker ook te danken aan onze sanitairadviseur. We liepen langs de winkel en waren meteen verliefd op een prachtig vrijstaand designbad in de etalage. Terwijl we zelf eigenlijk meer ‘douchemensen’ zijn. Eenmaal binnen bleek dat ze er ook precies de tegels hadden die we zochten. Het moest in elk geval een grijze betonlook zijn, omdat we de tegels drempelloos wilden doortrekken in het hele huis en ons vorige wit/zwart/rode interieur wilde meeverhuizen. Met een grijze vloer konden we dat mooi combineren.”

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Alles past

De badkamer is zeer ruim. “Daar hebben we ons nog bijna op verkeken”, zegt Lotte. “Je denkt al snel: zo groot, alles past wel. Op zich klopt dat. Maar ook in een grote badkamer komt het erop aan hoe je alles indeelt en in balans brengt. Wat dat betreft hebben we veel aan onze sanitairadviseur gehad. De privacy van het toilet in een slimme nis, het ruimtelijke effect van de brede spiegel, de strakke look van de ingebouwde plafond­spots: je voelt de ervaring. Met als eyecatcher de ronde vrijhangende stortdouche, die fraai afsteekt tegen de rechthoekige daglichtkapel.”

Perfecte samenwerking

Om dit resultaat te bereiken, hebben Lotte en Marcel steeds intensief met de sanitairadviseur overlegd. “Ik denk dat we soms best lastig waren, maar niets was ze teveel. Ze leken net zo enthousiast over onze badkamer als wijzelf. En uiteindelijk is de badkamer nog veel mooier geworden dan we vooraf hadden kunnen bedenken.”

Inmiddels genieten Lotte en Marcel alweer een tijdje van hun vorstelijke badkamer. “Met de nadruk op ‘onze’, want hij is helemaal met en voor óns gemaakt”, zegt Lotte. “We hebben ons hart kunnen volgen en elke dag denk ik weer: ooooh wat mooi!”

Advies op maat

Toe aan je eigen badkamer metamorfose? Maak een badkamer-wensenlijstje en neem hem mee naar je sanitairspecialist. Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek.

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen