Schoonmaaktips zodat jouw badkamer langer mooi blijft!

Wat is er nu fijner dan een heerlijk ruikende, frisse badkamer? Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je badkamer, goed onderhoud is hiervoor essentieel. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt om een badkamer mee schoon te maken. Het belangrijkste (we weten het allemaal, maar stoppen deze gedacht het liefst ver weg) is dat het schoonmaken van de badkamer minimaal één keer per week wordt gedaan met beleid én de juiste middelen. Om je op weg te helpen zetten we 5 (onverwachtse) schoonmaaktips voor je op een rijtje.  

Witte voegen

Wanneer alle tegels blinken, heeft dit meteen effect op de gehele badkamer. Vooral bij witte tegels en lichte voegen in de badkamer is het schoonmaken erg effectief. Hoewel je op donkere kleuren het vuil minder goed ziet, mag je niet vergeten deze ook goed bij te houden. Het vereist wat inspanning, maar het beste resultaat krijg je met bleekmiddel en een oude tandenborstel. Breng met de tandenborstel het bleekmiddel aan op de voegen en laat dit een halfuur intrekken. Spoel daarna de voegen af met water en ze zijn schoner dan ooit! 

Witte voegen in de badkamer

Glanzende douchewand

Misschien wel de meest eenvoudige oplossing voor een schone badkamer is de douchewand en tegels na het douchen naspoelen met koud water. Dit helpt kalk- en zeepaanslag te voorkomen. Om je douche er helemaal spik-en-span uit te laten zien leg je een kleine wisser binnen handbereik en droog je hiermee de glaswand (en tegels) na het douchen. Ook kun je gebruik maken van de reinigers van NeoChemie voor een glanzende badkamer.   

Blinkende tegels

Een onverwachts middel: wasverzachter. Voeg een scheut wasverzachter toe aan warm water en breng het met een doek aan op de tegels in de badkamer. Na tien minuten kun je de tegels afnemen met een doek. Ze blinken dan als nieuw! Wasverzachter is namelijk een goed middel om kalkaanslag en zeepresten te verwijderen.  

Frisse douchekop

Naast de douchewand is ook het schoonmaken van de douchekop belangrijk. Als je douchekop onder het kalk zit, wordt niet alleen de straal zwakker, maar ook het water vuiler. Voor het voorkomen van hardnekkige kalkaanslag, is de water(kalk)behandeling van NoCalc een goede oplossing. Daarnaast is schoonmaakazijn uitstekend geschikt voor het behandelen van kalkaanslag. Het is naast een goed schoonmaakmiddel voor douchewanden of – deuren, ook perfect voor het schoonmaken van de douchekop. Laat de douchekop een paar uur in het schoonmaakazijn liggen en hij is weer zo goed als nieuw!  

Frisse douchekop

Schitterende wastafel

Het schoonmaken van de wastafel is vaak een lastiger verhaal, dit hangt volledig af van het materiaal. Bijvoorbeeld, een rvs-wastafel kan gemakkelijk met schoonmaakazijn worden gereinigd, maar dat geldt niet voor een composiet, granieten of keramische wastafels. Deze kun je het beste schoonmaken met een milde allesreiniger of een scheutje afwasmiddel.  

Schitterende wastafel

Schoonmaakmiddelen die je moet vermijden

Er zijn dus een aantal schoonmaakmiddelen die perfect zijn om de badkamer mee schoon te maken. Maar welke middelen kun je beter laten staan? Het is af te raden agressieve middelen zoals antikalk en schuurmiddelen te gebruiken. Deze stoffen zijn vrijwel voor alle materialen schadelijk en kun je dus beter vermijden. Met al deze tips houd je jouw badkamer niet alleen schoon, maar fris voor langere tijd.  

Ook interessant voor jou

Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Scandic Spa badkamer

Functioneel maar vol luxe is de Scandic Spa badkamer!

Breng de natuur naar binnen en gun jezelf écht een moment van ontspanning. De Scandinavische badkamer wordt gevormd door design en comfort.
Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Vind jouw showroom Magazine aanvragen