Trend: ronde vormen

Ronde vormen zijn dé interieurtrend voor dit najaar. Denk voor je badkamer ook eens aan (afge)ronde vormen.

Een ronde spiegel of ovale waskommen doorbreken de rechte lijnen en geven je badkamer een vriendelijk karakter. Een flinke dosis ronde inspiratie!

Rond maakt het spannend

In een badkamer kiezen we vaak voor rechte en hoekige vormen om een goede basis neer te zetten. Denk maar aan rechthoekige tegels of een strakke inloopdouche. Door daar ronde vormen aan toe te voegen doorbreek je de rechte lijnen. Je badkamer voelt daardoor ruimtelijker aan.

Dat is begrijpelijk: ronde vormen nemen simpelweg minder ruimte in. We ervaren rond ook als zacht, organisch en vriendelijk, goed voor een relaxte gemoedstoestand in de badkamer. Het contrast tussen ronde en hoekige vormen, maakt je badkamer spannender en speelser.

Rond(om) de wastafel

Een plek in de badkamer waar je ronde vormen goed kunt toepassen is bij de wastafel. Ronde opzetwaskommen geven je wastafelmeubel een luxe hotelgevoel. Heb je de ruimte, zet er dan twee naast elkaar. Een voor jou en een voor je partner. Met een waskom kun je je stijl benadrukken: stoer zwart, fris wit of wat denk je van luxe natuursteen?

Er zijn ook ovale waskommen verkrijgbaar, voor als je wat speciaals wilt. Handig: een ronde of ovale waskom is ook gemakkelijker schoon te maken, doordat er geen hoeken in zitten. Maak het plaatje compleet met kranen met ronde vormen.

Met een ronde spiegel in maatje XL maak je een groot gebaar. Zo laat je een ruimte groter lijken. Heb je een kleinere badkamer? Dan is een grote spiegel een aanrader. Naast rond of ovaal, kun je ook gaan voor een organische vorm. Combineer twee spiegels met ronde vormen in verschillende afmetingen met elkaar voor een speelse touch.

Afgeronde vormen kun je ook terug laten komen in de badkamerkasten. Wij moeten bij onderstaande kasten meteen denken aan de bekende Smeg koelkast. Jij ook? In de binnenkant van de deur zitten kleine, praktische schappen voor een georganiseerde badkamer. Een mooie én opgeruimde badkamer: een win-win situatie!

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in één van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Badkamerparels

Aan het design van sanitair wordt veel aandacht besteedt. Geen wonder nu de badkamer meer weg heeft van een thuisspa. Het doucheputje is veranderd van puur functioneel naar een stijlelement. Kijk maar eens naar deze ronde ‘dot’. Zo maak je een statement in de badkamer! Door de ronde vorm wordt de douchefunctie extra benadrukt. Handig: het water kan naar alle kanten wegstromen.

Bij ronde vormen in de badkamer denk je misschien meteen aan een spiegel, maar een designradiator met ronde hoeken mag er ook wezen. De radiator is naast praktisch, ook zeer decoratief. Het is fijn om je te omringen met mooie spullen, óók in de badkamer.

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen