Tegeltips

Badkamertegels zijn de kers op de taart. Ofwel, de finishing touch van je badkamer. Ze hebben veel invloed op de uitstraling van de ruimte. Voor grote oppervlaktes wordt vaak gekozen voor neutrale tegels in wit- of grijstinten. Een douchevloer, nis of kleine wand leent zich uitstekend voor een meer uitgesproken tegel. De juiste tegel kiezen kan best lastig zijn, want er is zoveel keus. Met deze tips wordt dat een makkie!

In de breedte of lengte tegelen

Heb je een smalle badkamer? Leg je langwerpige vloertegels dan in de breedte. Zo lijkt je badkamer groter. Als je een ondiepe badkamer hebt, kun je de tegels het beste in de lengte leggen. Zo vergroot je optisch gezien de ruimte.

Hetzelfde geldt voor wandtegels: breng je langwerpige tegels horizontaal aan, dan lijkt de ruimte breder. Handig in een toilet!

Matte tegels zijn populair vanwege hun pure en simpele looks. Glanzende tegels hebben een luxe uitstraling en zijn een aanrader als je een kleine badkamer hebt. Door de weerspiegeling van verlichting en daglicht, lijkt de ruimte groter. Ook mooi: combineer matte en glanzende tegels met elkaar voor een spannende uitstraling.

Tegels van marmer

Tegels van marmer geven je badkamer een luxe en klassieke uitstraling. Marmeren tegels zijn te herkennen aan de ader- en kristalstructuur, de bijzondere structuren en kleuren.

Vaak heb je marmeren tegels in natuurlijke tinten, zoals zwart, wit en grijs- en crèmetinten. Of kies voor gemêleerde marmeren tegels.

wasbak en marmer

Grote of kleine tegels

In het algemeen geldt: hoe groter en simpeler de tegels, hoe ruimtelijker je badkamer lijkt. Ben je bang dat je badkamer zo te saai en te kil wordt?

Tegels met een ambachtelijke baksteenlook geven je badkamer meer pit. Of kies voor een vloertegel met de warme uitstraling van hout. Door tegels in een visgraatpatroon aan te brengen, maak je van een muur of nis een echte blikvanger.

tegeltips 1
tegeltips 3

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Kleurrijke tegels

Grijze en witte tegels zijn tijdloos en kun je goed met elkaar combineren. Door een vloer met donkere tegels te betegelen en de wand met lichte tegels, lijkt een badkamer ruimtelijker. Kies een voeg in dezelfde tint als de tegels, zodat de wand of vloer als één vlak overkomt.

Kleurrijke tegels geven je badkamer karakter en persoonlijkheid. Prachtig op een douchewand, in een nis of op een gedeelte van de vloer. Kies bijvoorbeeld voor meerdere zachte poedertinten, die elkaar aanvullen. Zo voorkom je dat de tegels te druk ogen.

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen