Zo volg je een saunaritueel bij jou thuis

Voetenbad, sauna, stoombad, dompelbad… Best ingewikkeld zo’n saunabezoek! En dat terwijl je in de sauna juist komt om te ontspannen. Doe als de Finnen en warm je lichaam geleidelijk op met een saunaritueel. Wedden dat je daarna helemaal zen bent?

It’s all about sweating

Door de warmte in een sauna produceert je lichaam meer afvalstoffen, wat een positieve invloed heeft op je afweersysteem. Even zweten op z’n tijd kan dus geen kwaad! Het is helemaal luxe als je dat in de privacy van je eigen woning kunt doen. Met een sauna in eigen huis heb je altijd plek, kun je zo lang blijven als je wilt en regel je zelf de temperatuur. In je privésauna kun je het saunaritueel volgen dat hieronder is beschreven. Een warm voetenbad kun je eventueel overslaan, als je goed warm hebt gedoucht. In plaats van buiten afkoelen (hallo buren!), kun je je ook meteen koud afdouchen. Het is de perfecte afsluiting van een drukke werkdag!

Its all about sweating

Dromen van een privésauna

Een sauna in huis klinkt misschien als een droom die te mooi is om waar te zijn, maar het is gemakkelijker te realiseren dan je misschien denkt. Ook als je niet zo groot woont! De sauna’s van Bron worden op maat gemaakt en kunnen dus zo groot of klein worden uitgevoerd als jij wenst. Het enige wat je nodig hebt is een goed geventileerde ruimte. Een kelder, badkamer, fitnessruimte of de tuin bijvoorbeeld. Het is zelfs mogelijk om je sauna uit te breiden met infraroodstralen en een stoomcabine. Als dat geen ultieme wellness-ervaring is!

Het saunaritueel

Heb je een dagje sauna in het vooruitzicht? Heerlijk! Je hebt zoveel verschillende sauna’s en stoombaden, dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. De sauna en het saunaritueel zijn oorspronkelijk afkomstig uit Finland. Om te zorgen dat je lichaam optimaal ontspant kun je het beste hun saunaritueel volgen:

 • Voorbereiding

  Ga van tevoren naar het toilet en neem daarna een warme douche, zodat je schoon en opgewarmd aan het ritueel begint. Droog jezelf daarna goed af, want een droge huid gaat sneller zweten.

 • Voetenbad

  Neem vervolgens een warm voetenbad, daardoor wordt je lichaam geleidelijk opgewarmd.

 • Sauna

  Dan is het tijd voor de sauna! Neem een handdoek mee, die groot genoeg is voor je hele lichaam. De hoogste banken zijn het warmst. Strek je lichaam volledig uit, zodat je rugspieren contact hebben met het hout en je lichaam sneller ontspant. Blijf niet langer dan 15 minuten in de sauna. Ga de laatste 2 minuten zitten op de onderste bank, zodat de doorbloeding weer opgang komt. In plaats van een sauna kun je de eerste keer ook beginnen met een stoombad.

 • Afkoeling

  Tijd om af te koelen, bij voorkeur in de buitenlucht. Zo kunnen je longen zich weer vullen met zuurstof. Als je helemaal bent afgekoeld neem je een douche of bad van ongeveer 17 °C. Werk vanaf het uiteinde van je lichaam naar je hart. Begin dus eerst met je benen en werk dan naar boven. Vergeet ook je hoofd niet!

 • Rust

  Neem 20 tot 30 minuten rust en drink veel water om het verloren vocht te compenseren.

 • Herhaling

  Daarna kun je opnieuw met dit ritueel beginnen. De tweede keer kun je het langst in de sauna blijven, omdat je dan gewend bent aan de warmte en je lichaam nog niet vermoeid is.

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen