Op zoek naar een bad? Hier kun je op letten!

Niets is zo fijn om na een drukke dag te ontspannen in een warm bad vol geurend schuim. Gedimd licht, kaarsen aan en verder even helemaal niets. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een bad? Een aantal tips!

Welk formaat bad kies je?

Je kunt natuurlijk niet wachten om te genieten van je eigen bad. Dat begrijpen we! Bedenk voordat je een bad aanschaft hoe je ‘m gaat gebruiken. Nu en in de toekomst. Des te langer heb je er straks plezier van. Wil je het bad ook gebruiken om in te douchen, heb je kinderen en badder je het liefst samen of alleen? Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen.

Anders dan je misschien zou denken is naast de lengte van je bad, de diepte ook belangrijk. Zo wordt bepaald hoe diep je onder water ligt. Daarnaast is de lengte van de gebruikers van belang. Nederlands zijn over het algemeen wat langer dan andere mensen en dus is een wat langer bad een pré. Veel gekozen formaten zijn 180×80 centimeter en 190×80 centimeter.

De vorm van je ligbad en badkraan

De grootte en de indeling van de badkamer bepaalt wat voor vorm bad het meest geschikt is in jouw situatie. Rechthoekige, ronde, ovale en (half) vrijstaande baden komen het meeste voor. Daarnaast zijn er ook ruimtebesparend baden, die vaak een schuine hoek hebben.

Een uitkomst als je badkamer wat kleiner is, maar je wel droomt van de luxe van een eigen bad. Het romantische beeld van een bad op pootjes komt ook nog steeds voor, vaak in een wat klassiekere of meer landelijke badkamer. Welke badkraan het meest geschikt is, is een kwestie van smaak en afhankelijk van de ruimte in je badkamer.

Je kunt je voorstellen dat een vrijstaande badkraan geweldig staat bij een vrijstaand bad. Als je wat minder vierkante meters hebt, is een inbouwkraan (weggewerkt in de muur) ook beeldschoon.

Welke materiaal kies jij voor je bad?

De meeste baden zijn gemaakt van acryl, maar je kunt ook kiezen voor plaatstaal, Solid Surface of quaryl. Acrylbaden zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en zijn populair vanwege de goede eigenschappen van dit materiaal. Het is hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en minder krasgevoelig dan andere materialen. Ligbaden van Solid Surface hebben een prachtige matwitte uitstraling. Daardoor oogt het bad modern, luxe en tijdloos. Een groot voordeel: het materiaal is naadloos. Dat ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook onderhoudsvriendelijk.

Je kunt ook kiezen voor een bad van geëmailleerd plaatstaal. Dit materiaal is supersterk en kan tegen een stootje. Een keuze voor plaatstaal is een duurzame keuze. Het materiaal gaat lang mee en is volledig recyclebaar. Last but not least: een bad van quaryl, een mengsel van uiterst fijn kwartszand en acryl. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het slipvast is. Daarnaast is quaryl blijft langdurig mooi, is stootvast en krasbestendig.

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Van ligbad naar bubbelbad

Het hoogtepunt van badderen: een whirlpool. Een bubbelbad is dé ultieme beloning na een drukke dag, in de privacy van je eigen badkamer. Er zijn baden die je met een whirlpoolsysteem kunt uitbreiden. Doordat er lucht en/of water in het bad wordt geblazen ontstaan er luchtbellen die zorgen voor een ontspannende of een wat actievere massage. Een whirlpool is ontspannend voor je lichaam en je geest en helpt klachten zoals rug- en nekpijn, pijn in gewrichten en stress te verminderen. De lucht- en/of waterjets kunnen in de zijkant, de bodem of bij het voeteneind in je bad worden aangebracht. Je kunt dus zelf beslissen op welke plek jouw lichaam wat extra aandacht nodig heeft.

Van ligbad naar bubbelbad

Ook interessant voor jou

Earthy Elegance badkamer

Elegantie ten top met de Earthy Elegance badkamer

Vol enthousiasme presenteren wij inspiratiebadkamer Earthy Elegance, die is ingericht volgens de laatste trends en gebaseerd op de natuur, met natuurlijke materialen.
Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen