Op zoek naar een bad? Hier kun je op letten!

Niets is zo fijn om na een drukke dag te ontspannen in een warm bad vol geurend schuim. Gedimd licht, kaarsen aan en verder even helemaal niets. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een bad? Een aantal tips!

Welk formaat bad kies je?

Je kunt natuurlijk niet wachten om te genieten van je eigen bad. Dat begrijpen we! Bedenk voordat je een bad aanschaft hoe je ‘m gaat gebruiken. Nu en in de toekomst. Des te langer heb je er straks plezier van. Wil je het bad ook gebruiken om in te douchen, heb je kinderen en badder je het liefst samen of alleen? Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen.

Anders dan je misschien zou denken is naast de lengte van je bad, de diepte ook belangrijk. Zo wordt bepaald hoe diep je onder water ligt. Daarnaast is de lengte van de gebruikers van belang. Nederlands zijn over het algemeen wat langer dan andere mensen en dus is een wat langer bad een pré. Veel gekozen formaten zijn 180×80 centimeter en 190×80 centimeter.

De vorm van je ligbad en badkraan

De grootte en de indeling van de badkamer bepaalt wat voor vorm bad het meest geschikt is in jouw situatie. Rechthoekige, ronde, ovale en (half) vrijstaande baden komen het meeste voor. Daarnaast zijn er ook ruimtebesparend baden, die vaak een schuine hoek hebben.

Een uitkomst als je badkamer wat kleiner is, maar je wel droomt van de luxe van een eigen bad. Het romantische beeld van een bad op pootjes komt ook nog steeds voor, vaak in een wat klassiekere of meer landelijke badkamer. Welke badkraan het meest geschikt is, is een kwestie van smaak en afhankelijk van de ruimte in je badkamer.

Je kunt je voorstellen dat een vrijstaande badkraan geweldig staat bij een vrijstaand bad. Als je wat minder vierkante meters hebt, is een inbouwkraan (weggewerkt in de muur) ook beeldschoon.

Welke materiaal kies jij voor je bad?

De meeste baden zijn gemaakt van acryl, maar je kunt ook kiezen voor plaatstaal, Solid Surface of quaryl. Acrylbaden zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en zijn populair vanwege de goede eigenschappen van dit materiaal. Het is hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en minder krasgevoelig dan andere materialen. Ligbaden van Solid Surface hebben een prachtige matwitte uitstraling. Daardoor oogt het bad modern, luxe en tijdloos. Een groot voordeel: het materiaal is naadloos. Dat ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook onderhoudsvriendelijk.

Je kunt ook kiezen voor een bad van geëmailleerd plaatstaal. Dit materiaal is supersterk en kan tegen een stootje. Een keuze voor plaatstaal is een duurzame keuze. Het materiaal gaat lang mee en is volledig recyclebaar. Last but not least: een bad van quaryl, een mengsel van uiterst fijn kwartszand en acryl. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het slipvast is. Daarnaast is quaryl blijft langdurig mooi, is stootvast en krasbestendig.

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Van ligbad naar bubbelbad

Het hoogtepunt van badderen: een whirlpool. Een bubbelbad is dé ultieme beloning na een drukke dag, in de privacy van je eigen badkamer. Er zijn baden die je met een whirlpoolsysteem kunt uitbreiden. Doordat er lucht en/of water in het bad wordt geblazen ontstaan er luchtbellen die zorgen voor een ontspannende of een wat actievere massage. Een whirlpool is ontspannend voor je lichaam en je geest en helpt klachten zoals rug- en nekpijn, pijn in gewrichten en stress te verminderen. De lucht- en/of waterjets kunnen in de zijkant, de bodem of bij het voeteneind in je bad worden aangebracht. Je kunt dus zelf beslissen op welke plek jouw lichaam wat extra aandacht nodig heeft.

Van ligbad naar bubbelbad

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen