Ontdek de mogelijkheden voor een badkamer met een schuine wand

Een schuine wand in de badkamer hoeft geen probleem te zijn. Met een beetje creativiteit is die schuine kant juist te gebruiken om een praktische indeling van de badkamer te krijgen. In dit blog leggen we uit hoe je dat zou kunnen aanpakken.

In tegenstelling wat misschien gedacht wordt, heeft een ruimte met een schuine wand juist veel potentie. Hoewel een schuine kant natuurlijk wel wat ruimte wegneemt, is het -met een slimme inrichting- heel goed mogelijk er een prachtige badkamer te creëren. Zo’n schuine wand biedt namelijk voldoende ruimte om een toilet of een bad te plaatsen. Het belang van een goede indeling is in zo’n ruimte cruciaal. Je wilt de ruimte natuurlijk wel optimaal invullen!

Bad onder een schuin dak

Ontspannend genieten in bad. Misschien zelfs met een wijntje in de buurt. Dat is natuurlijk een geweldig idee. Het plaatsen van een bad onder een schuin dak is misschien wel de meest praktische invulling. Wanneer je ‘het voeteneinde’ van het bad onder het laagste punt van de schuine wand plaatst, dan heeft ‘het hoofdeinde’ waarschijnlijk meer dan voldoende ruimte om in en uit te stappen.

Kies bijvoorbeeld voor een fraai Villeroy & Boch O.Novo ligbad. Dit ligbad is er zowel in vrijstaande als in te bouwen variant en kan door middel van een fraaie vrijstaande of wandgemonteerde badkraan eenvoudig en stijlvol worden gevuld. De acrylvlakken zijn snel en eenvoudig te reinigen en behouden permanent hun mooie glans. Geniet zo van ontspanning en wellness binnen de vier wanden van de eigen badkamer: natuurlijk, stijlvol, ongecompliceerd.

Een dakraam is een extra reden om een bad onder de schuine kant te plaatsen. Naast dat het nét wat meer ruimte geeft, biedt het ook de mogelijkheid om ’s avonds van een fraaie sterrenhemel te genieten.

badkamer schuin dak bad

Toilet plaatsen onder een schuin dak

Een toilet is waarschijnlijk het makkelijkst onder een schuin dak te plaatsen. Bij de montage kun je kiezen voor een lager inbouwreservoir, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de beperkte ruimte. Het is natuurlijk wel van belang om op te letten dat je voldoende ruimte boven het toilet over houdt, zodat je niet elke keer je hoofd stoot.

Wanneer je beperkte ruimte hebt, dan is het plaatsen van een compact toilet een perfecte oplossing. Kies bijvoorbeeld voor de strakke lijnen van een Geberit One wandcloset. Ondanks de beperkte diepte, beschikt het toilet over alle moderne technieken. Door het spoelrandloze ontwerp en het eenvoudig te verwijderen toiletbril, is het schoonmaken en -houden een makkie!

Opbergruimte in een loze hoek

Een ander idee voor een praktische invulling van een ruimte met een schuine wand is het creëren van extra opbergruimte. Dit biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld handdoeken, washandjes, extra toiletpapier en nog andere badkamer- en toiletbenodigdheden kunt bewaren.

Met een op maat gemaakte kast kun je optimaal gebruik maken van de afwijkende indeling van de ruimte. Bovendien heb je dan meteen een rechte wand, waardoor je weer de mogelijkheid krijgt om er een wandcloset of wastafel aan te monteren.

Zo maak je van een schijnbaar verloren hoek een waardevolle toevoeging aan de ruimte!

Geberit One schuin dak

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen
badkamer schuin douche

Inloopdouche onder een schuin dak

Bij een schuine wand kun je voor een bad of een toilet kiezen, maar met een beetje creatief puzzelwerk biedt zo’n schuine wand zélfs ruimte voor een inloopdouche! Ga maar na: onder het laagste deel van de doucheruimte is voldoende plek voor alle doucheproducten. Op het vlakke deel van het plafond -of misschien wel tegen de tussenwand- is er voldoende ruimte om een fraaie regendouche of glijstangset te monteren.

Met de Hotbath Archie kies je voor een prachtige douchecombinatie van Italiaanse kwaliteit. De doucheset straalt pure klasse uit. De thermostatische douche inbouwset met 2 stopkranen is voorzien van een praktische handdouche en een ronde douchekop, waardoor elke douchebeurt veranderd in een ontspannen wellness-sessie.

Zoals je al ziet, een schuine wand in een ruimte hoeft zeker geen beperking te zijn. In tegenstelling juist: met de nodige creativiteit is een dergelijke -schijnbaar onpraktische- ruimte heel goed in te vullen. Sterker nog: er zijn extra voordelen te behalen, wanneer er een gedegen planning aan de opbouw van de badkamer vooraf gaat.

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen