Misvattingen over de douchewc

Dat de douchewc de schoonste manier is van het reinigen van het onderlichaam, is inmiddels al lang bewezen. Toch kunnen er nog drempels zijn waardoor je twijfelt over het aanschaffen van een douchewc. Uit onderzoek van Geberit blijken vijf barrières de boventoon te voeren bij het maken van een keuze voor een douchewc. Wij vertellen je graag over deze barrières en hopen ze voor je te kunnen ontkrachten. 

Twijfel je over de aanschaf van een douchewc?

De meeste mensen zijn vooral bang dat het een onwennig gevoel is om te reinigen met water, of dat er andere delen van het lichaam of kleding nat worden. Er zijn twijfels over hoe hygiënisch de sproeiarm is en tot slot zijn de prijs en installatie van de douchewc ook een mogelijk obstakel. 

Comfortabel

De eerste keer een douchewc gebruiken en ervaren, kan voor een onwennig gevoel zorgen. Maar na de eerste ervaring, wordt het snel comfortabeler. De AquaClean douchewc’s zitten namelijk boordevol technologie, die instelbaar is naar jouw individuele wensen. Zo kan je bijvoorbeeld de sproeiarmpositie, de intensiteit én de warmte van de waterstraal individueel instellen. De WhirlSpray douchestraal bevat duizenden luchtbelletjes, waardoor deze extreem zacht aanvoelt. Naast een optimale hygiëne en een fris gevoel, ervaar je zo ook ultiem comfort. 

Hygiënisch en veilig

De technologie van de douchewc wordt niet alleen ingezet voor jouw comfort, maar ook voor de meest perfecte werking van de douchewc zelf. Zo komt de sproeiarm niet in contact met het lichaam en wordt de sproeiarm voor én na elk gebruik van het toilet automatisch gereinigd. Om ongelukjes te voorkomen is in de douchewc een gewichtssensor ingebouwd. Dit voorkomt dat de sproeifunctie per ongeluk wordt geactiveerd. Zodra er geen gewicht meer op de wc-bril aanwezig is, stopt de douchefunctie direct. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ongewenst nat gespetterd wordt. 

De prijs van een douchewc

De kosten van een douchewc hoeven tegenwoordig geen drempel meer te zijn. De prijs van een douchewc is te vergelijken met de prijs van een smartphone. Het is een product dat meerdere malen per dag, gedurende vele jaren, een heerlijk fris gevoel geeft en een belangrijke bijdrage levert aan je persoonlijke hygiëne. Voor het dagelijks gebruik van een douchewc is natuurlijk wel water en elektriciteit nodig. De kosten hiervan zijn voor een vierpersoonshuishouden te vergelijken met de prijs van een enkele kop koffie per dag. Daarnaast gebruik je geen wc papier meer, wat ook weer beter is voor je portemonnee én het milieu. 

Douchewc Geberit

Installeren van een douchewc

Soms is ook de installatie een reden om te aarzelen bij de keuze voor een douchewc. De installatie is in principe binnen enkele uren mogelijk. De benodigde water- en elektra-aansluitingen zijn standaard in de toiletruimte aanwezig en vormen dus geen groot obstakel. 

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen