Misvattingen over de douchewc

Dat de douchewc de schoonste manier is van het reinigen van het onderlichaam, is inmiddels al lang bewezen. Toch kunnen er nog drempels zijn waardoor je twijfelt over het aanschaffen van een douchewc. Uit onderzoek van Geberit blijken vijf barrières de boventoon te voeren bij het maken van een keuze voor een douchewc. Wij vertellen je graag over deze barrières en hopen ze voor je te kunnen ontkrachten. 

Twijfel je over de aanschaf van een douchewc?

De meeste mensen zijn vooral bang dat het een onwennig gevoel is om te reinigen met water, of dat er andere delen van het lichaam of kleding nat worden. Er zijn twijfels over hoe hygiënisch de sproeiarm is en tot slot zijn de prijs en installatie van de douchewc ook een mogelijk obstakel. 

Comfortabel

De eerste keer een douchewc gebruiken en ervaren, kan voor een onwennig gevoel zorgen. Maar na de eerste ervaring, wordt het snel comfortabeler. De AquaClean douchewc’s zitten namelijk boordevol technologie, die instelbaar is naar jouw individuele wensen. Zo kan je bijvoorbeeld de sproeiarmpositie, de intensiteit én de warmte van de waterstraal individueel instellen. De WhirlSpray douchestraal bevat duizenden luchtbelletjes, waardoor deze extreem zacht aanvoelt. Naast een optimale hygiëne en een fris gevoel, ervaar je zo ook ultiem comfort. 

Hygiënisch en veilig

De technologie van de douchewc wordt niet alleen ingezet voor jouw comfort, maar ook voor de meest perfecte werking van de douchewc zelf. Zo komt de sproeiarm niet in contact met het lichaam en wordt de sproeiarm voor én na elk gebruik van het toilet automatisch gereinigd. Om ongelukjes te voorkomen is in de douchewc een gewichtssensor ingebouwd. Dit voorkomt dat de sproeifunctie per ongeluk wordt geactiveerd. Zodra er geen gewicht meer op de wc-bril aanwezig is, stopt de douchefunctie direct. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ongewenst nat gespetterd wordt. 

De prijs van een douchewc

De kosten van een douchewc hoeven tegenwoordig geen drempel meer te zijn. De prijs van een douchewc is te vergelijken met de prijs van een smartphone. Het is een product dat meerdere malen per dag, gedurende vele jaren, een heerlijk fris gevoel geeft en een belangrijke bijdrage levert aan je persoonlijke hygiëne. Voor het dagelijks gebruik van een douchewc is natuurlijk wel water en elektriciteit nodig. De kosten hiervan zijn voor een vierpersoonshuishouden te vergelijken met de prijs van een enkele kop koffie per dag. Daarnaast gebruik je geen wc papier meer, wat ook weer beter is voor je portemonnee én het milieu. 

Douchewc Geberit

Installeren van een douchewc

Soms is ook de installatie een reden om te aarzelen bij de keuze voor een douchewc. De installatie is in principe binnen enkele uren mogelijk. De benodigde water- en elektra-aansluitingen zijn standaard in de toiletruimte aanwezig en vormen dus geen groot obstakel. 

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen