Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn trucjes om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Denk aan een het plaatsen van een grote spiegel, het gebruik van lange meubels of slimme opbergmogelijkheden zodat je badkamer netjes opgeruimd is.

Je badkamer lijkt groter als je je geen rondslingerende spulletjes hebt liggen, maar ook met tegels kun je een ruimtelijk effect creëren.

Grote tegels

Met grote tegels kun je je badkamer groter laten lijken. Met groot bedoelen we tegels met een breedtemaat van 60 cm, 90 cm of zelfs nog groter. De maatvoering van jouw badkamer is leidend voor het formaat van de tegels

Met het juiste formaat tegel heb je weinig snijverlies en een beperkt aantal voegen. Kies voor een voegkleur, die wegvalt tegen de tegels. Er zijn ook tegels verkrijgbaar die haaks zijn afgezaagd, waardoor de tegels strak tegen elkaar getegeld kunnen worden.

Dit zorgt ervoor dat de voegen minder opvallen. Je betegelde muur oogt zo als één geheel, waardoor je badkamer nog ruimer oogt. Door het legpatroon kun je lengte of hoogte creëren. Een visgraatpatroon in een zichtlijn die je wilt benadrukken, laat een ruimte bijvoorbeeld optisch groter lijken. Ingewikkeld? Onze sanitairspecialisten staan klaar om samen met jou de juiste tegels te kiezen.

Lichte kleuren

Maak in kleine ruimtes gebruik van tegels met lichte kleuren, bijvoorbeeld lichtgrijs, beige of (gebroken) wit. Je kunt kiezen voor een effen tegel, maar er zijn ook tegels met subtiele dessins of structuren. Zo maak je echt wat bijzonders van je kleinere badkamer en laat de ruimte optisch groter lijken.

Zo volg je een saunaritueel bij jou thuis

Het daglicht dat naar binnen valt via het badkamerraam reflecteert op de lichte tegels, waardoor de totale ruimte nog groter oogt. Heb je geen raam of alleen een klein steekraampje? Met de juist verlichting creëer je hetzelfde effect als daglicht. Met donkere deurklinken, kranen, haakjes of accessoires zorg je voor een mooi contrast met alle lichte tinten.

Wil je tegels komen zien en voelen? Kom langs voor een flinke dosis badkamerinspiratie!

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Rustige tegels

Marmer heeft een prachtige ader- of wolkenstructuur en is vele kleuren verkrijgbaar. Het gaat van sneeuwwit, grijs tot lichtbruin. Er is een enorme diversiteit in patronen en soorten aders. In een kleinere badkamer kun je het beste kiezen voor een rustige marmeren tegel. Met echt marmer weet je van tevoren niet hoe een patroon uitpakt, maar met tegels met een marmerlook kun je een patroon kiezen en de lengte of hoogte van een ruimte benadrukken. Het is een trucje om de badkamer groter te laten lijken. Het is prachtig om extra de nadruk te leggen op de functie van een doucheruimte of een lambrisering van marmeren tegels aan te brengen rondom een toilet. Kortom, de look van jouw badkamer is maakbaar, zelfs met luxe marmeren tegels. Net alsof je in een Oosters badhuis rondloopt!

Vorm van de tegels

Vaak zijn vierkante tegels super mooi in een kleine badkamer, maar heb je al eens gedacht aan houtlook tegels? Deze tegels hebben de patronen van hout en het zijn ook langwerpige tegels zoals je dat ook terug ziet bij een houten vloer.

Door de lengte van de tegels lijkt je badkamer groter. En houtlook tegels geven je badkamer ook nog eens een warme uitstraling. Betegel bijvoorbeeld één wand in je zichtlijn en houd de rest van de wanden rustig voor een ruimtelijk effect.

Twijfel je nog over je badkamertegels? Laat je adviseren bij een van onze vestigingen.

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
badmeubel hout

Waarom we van hout houden

Breng warmte en sfeer in je badkamer met houten accenten, zoals een badkamermeubel, badplank, Multipanel-panelen en accessoires. Ontdek de veelzijdigheid van hout en creëer een knusse en authentieke badkamer.
Vind jouw showroom Magazine aanvragen