Hoe slim is jouw badkamer?

In een wereld waarin apparaten steeds ‘slimmer’ worden, kan de badkamer natuurlijk niet achterblijven. Deze slimme apparaten, met een mooie term domotica genoemd, kunnen jouw leven een stuk gemakkelijker maken. In dit blog geven we daar een aantal voorbeelden van.

Waar kun je bij domotica in de badkamer zoal aan denken? Ideeën waar je zelf ook op zou kunnen komen, zijn de verlichting en de verwarming. Die twee dingen zijn in veel huizen al op afstand bedienbaar, dus waarom trek je dat niet door naar de badkamer. Maar ook de ventilatie van de badkamer is eenvoudig automatisch te regelen. En wat denk je van een slimme wc? Het kan allemaal.

Hoe slim is jouw verwarming?

Bij slimme verwarming heb je de mogelijkheid om de temperatuur in huis op afstand te reguleren. Door middel van een app op de smart phone, tablet -of gewoon via de slimme thermostaat aan de wand- is het regelen van de temperatuur in huis eenvoudig.

Maar deze vorm van slim verwarmen kan ook ‘zelflerend’ zijn. Aan de hand van het aantal mobiele telefoons in huis, kan het zelf de verwarming van ruimtes in het huis regelen. Ook kan het patronen in het gebruik van de verwarming herkennen, waardoor het de woning op temperatuur kan brengen voor je uit bed stapt, of thuis komt.

Radiatorleverancier Vasco heeft een uitgebreid assortiment systemen om in jouw badkamer de temperatuur tot in de details te regelen. Bijvoorbeeld de Vasco Climate Control slimme thermostaat. Deze maakt een slimme verwarming ook in de badkamer mogelijk. Bovendien is het een perfecte manier om een wandradiator en vloerverwarming op elkaar af te stemmen!

Hoe slim is jouw verwarming

Slimme verlichting

Slimme verlichting is misschien een volgende stap in het ‘smart’ maken van het huis. Net als de verwarming kun je slimme verlichting ook via een app of paneel bedienen. Zo selecteer je eenvoudig de lichtsterkte van het licht en switch je makkelijk tussen de lichtsterkte make up-ochtendroutine, naar die van relaxed-avondje-in-bad.

Niet alleen de lichtsterkte, maar ook de lichtkleur van jouw energiezuinige LED-verlichting kun je eenvoudig wijzigen door gebruik van een app op jouw smart device. Bij verschillende merken kun je zelfs jouw verlichting met de stem bedienen.

Niet zomaar een douchewc

De Geberit AquaClean Mera is op het eerste gezicht gewoon een mooi, strak en zwevend toilet. Maar dat is zeker niet alles; als je aan komt lopen opent de wc-deksel automatisch en is de zitting verwarmd.

Onaangename geurtjes zijn verleden tijd dankzij de geurzuivering, die automatisch start als je op de toiletbril gaat zitten.

De watertemperatuur, de intensiteit van de straal en de positie van de douchearm kun je instellen met een afstandsbediening of via een app. En ’s Nachts zorgt een oriëntatielicht ervoor dat je de douchewc gemakkelijk kunt vinden.

Slimme badkamer

Muziek in de badkamer

Wat gaat er boven het genieten van jouw favoriete muziek tijdens een ontspannen badsessie of een verkwikkende douchebeurt. Dankzij de ingebouwde geluidstechniek van Busch-Jaeger Busch-AudioWorld® is het geen enkel probleem om te genieten van de populairste artiesten of de laatste aflevering van jouw laatste podcast-ontdekking. Of je nou luistert naar digitale radio via DAB+, gebruik maakt van de draadloze Bluetooth-connectie of de geïntegreerde WLAN-antenne, je hebt altijd jouw favoriete geluid beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om via de app op jouw smart device gebruik te maken van de optimale functionaliteit in combinatie met de intuïtieve bediening.

Slimme badkamer met Audio installatie waterdicht

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen