Hoe blijft je glazen douchewand schoon?

Een glazen douchewand is bijna niet meer weg te denken in de moderne badkamer. De wanden geven een ruimtelijk gevoel en kunnen je stijl versterken. Hoe mooi de douchewand ook staat in de badkamer, als deze niet goed schoon is kan de wand juist een doorn in het oog zijn. Daarom is het belangrijk om de douchewand goed schoon te houden óf nog beter; kies voor een onderhoudsarme douchewand. 

Douchewanden schoonhouden

Een schone douchewand begint bij het onderhouden ervan. Om kalkaanslag te voorkomen kun je jezelf het beste aanleren om de douchewand na elk gebruik af te drogen. Dit kun je doen met een droge doek of je kunt de douchewand droogtrekken met een trekker. Daarnaast is het belangrijk om de douchewand wekelijks met een sopje schoon te maken. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, want hier kan het glas dof van worden. Met schoonmaakazijn of andere natuurlijke schoonmaakmiddelen blijft jouw douchewand een stuk langer mooi. 

Het schoonmaakgemak van Sealskin

Kies je voor een douchewand van Sealskin, dan mag je hier ook het schoonmaakgemak van ervaren. Het glas van de douchewanden en deuren van Sealskin zijn voorzien van de antikalk coating ‘Sealglas’. Sealglas zorgt ervoor dat het water van het glasoppervlak afloopt en vergemakkelijkt daardoor het schoonhouden. Zo voorkom je kalkaanslag én blijft het glas langer transparant. Aan de binnenzijde is het glas ononderbroken, zodat het eenvoudig te drogen is na gebruik. De scharnieren zijn verborgen, de profielen zitten alleen aan de buitenzijde en de ranke greep is tegen het profiel geplaatst. 

Schoonmaakgemak van Sealskin
Sealskin glazen douchewand

Easy Clean systeem

Bij de schuif- en vouwdeuren van Sealskin is er vrijwel geen overlap van de schuifdeur met het vaste deel. Dat betekent dat beide panelen eenvoudig schoon te maken zijn. Om ook makkelijk de onderkant van de glaspanelen schoon te maken, zijn de schuivende delen eenvoudig los te klikken. 

Alle schuifdeuren van Sealskin zijn uitgerust met een easy clean systeem. Het schuivende paneel kan daarmee aan de onderzijde worden losgekoppeld, zodat je overal makkelijk bij kunt. 

Easy Clean systeem Sealskin

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen