Hoe blijft je glazen douchewand schoon?

Een glazen douchewand is bijna niet meer weg te denken in de moderne badkamer. De wanden geven een ruimtelijk gevoel en kunnen je stijl versterken. Hoe mooi de douchewand ook staat in de badkamer, als deze niet goed schoon is kan de wand juist een doorn in het oog zijn. Daarom is het belangrijk om de douchewand goed schoon te houden óf nog beter; kies voor een onderhoudsarme douchewand. 

Douchewanden schoonhouden

Een schone douchewand begint bij het onderhouden ervan. Om kalkaanslag te voorkomen kun je jezelf het beste aanleren om de douchewand na elk gebruik af te drogen. Dit kun je doen met een droge doek of je kunt de douchewand droogtrekken met een trekker. Daarnaast is het belangrijk om de douchewand wekelijks met een sopje schoon te maken. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, want hier kan het glas dof van worden. Met schoonmaakazijn of andere natuurlijke schoonmaakmiddelen blijft jouw douchewand een stuk langer mooi. 

Het schoonmaakgemak van Sealskin

Kies je voor een douchewand van Sealskin, dan mag je hier ook het schoonmaakgemak van ervaren. Het glas van de douchewanden en deuren van Sealskin zijn voorzien van de antikalk coating ‘Sealglas’. Sealglas zorgt ervoor dat het water van het glasoppervlak afloopt en vergemakkelijkt daardoor het schoonhouden. Zo voorkom je kalkaanslag én blijft het glas langer transparant. Aan de binnenzijde is het glas ononderbroken, zodat het eenvoudig te drogen is na gebruik. De scharnieren zijn verborgen, de profielen zitten alleen aan de buitenzijde en de ranke greep is tegen het profiel geplaatst. 

Schoonmaakgemak van Sealskin
Sealskin glazen douchewand

Easy Clean systeem

Bij de schuif- en vouwdeuren van Sealskin is er vrijwel geen overlap van de schuifdeur met het vaste deel. Dat betekent dat beide panelen eenvoudig schoon te maken zijn. Om ook makkelijk de onderkant van de glaspanelen schoon te maken, zijn de schuivende delen eenvoudig los te klikken. 

Alle schuifdeuren van Sealskin zijn uitgerust met een easy clean systeem. Het schuivende paneel kan daarmee aan de onderzijde worden losgekoppeld, zodat je overal makkelijk bij kunt. 

Easy Clean systeem Sealskin

Ook interessant voor jou

Earthy Elegance badkamer

Elegantie ten top met de Earthy Elegance badkamer

Vol enthousiasme presenteren wij inspiratiebadkamer Earthy Elegance, die is ingericht volgens de laatste trends en gebaseerd op de natuur, met natuurlijke materialen.
Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen