Het schoonmaken en schoonhouden van je douche

Het schoonmaken en schoonhouden van je badkamer is altijd een grote uitdaging. Zeker wanneer er meerdere mensen gebruik maken van de douche, is het altijd afwachten hoe deze wordt achtergelaten. Gelukkig zijn er ook veel trucjes en tips om je douche en badkamer op een eenvoudig manier schoon te houden. Zo kun je zonder al te veel moeite genieten van een schone badkamer!

Kies eenvoudig schoon te houden materialen

Bij het uitkiezen van de badkamer is het goed om rekening te houden met eenvoudig schoon te houden materialen. Zo zul je op matte tegels veel eerder vieze vlekken zien dan op gladde tegels. En dat geldt eigenlijk hetzelfde voor de waskommen en bijvoorbeeld het bad.

Vieze vingers en vlekken zijn eenvoudiger te verwijderen van keramiek dan van plastic. Houd daar ook rekening mee met het uitkiezen van jouw droombadkamer.

Geen kalkvlekken met een ontkalker

In veel plekken in Nederland hebben we last van hard water. Dat wil zeggen dat er veel kalk in het water zit. Dat zie je -helaas- ook terug in de badkamer. Rondom de douche en de wasbak ontstaan snel kalkvlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Elke dag de douche droogmaken is daardoor noodzakelijk. Gelukkig bestaan er waterontharders die dit probleem helpen voorkomen. Met een waterontharder haal je vrijwel al het kalk uit het water en zijn kalkvlekken verleden tijd.

Kies voor de juiste douchewand

Kies voor de juiste douchewand

Het schoonmaken van de douche is voor veel mensen iets om als een berg tegenop te zien. Maar met de juiste douchewand is het schoonhouden een fluitje van een cent. De douchewanden van Novellini zijn niet alleen het toonbeeld van comfort en stijl, maar dankzij de aandacht voor kwalitatief hoogstaande materialen is duurzaamheid één van de sterke punten van de Novellini douchewanden. Het onderhoudsgemak is zeer hoog waardoor je zeker weet dat het schoonhouden van de douchewand voor niemand een probleem hoeft te zijn.

Ga voor inbouwkranen en een inbouwdouche

Wanneer je een mooie en onderhoudsvrije douchewand hebt geplaatst is het verstandig om na te denken over de douche zelf. Met een inbouwdouche heb je veel minder stangen om schoon te maken en dus veel minder plekken waar vuil achter kan blijven hangen. Ditzelfde geldt voor de kranen in de badkamer. Met een inbouwkraan heb je veel minder schoon te maken en wordt je badkamer een stuk onderhoudsvriendelijker.

Kies een vochtbestendig plafond in de badkamer

Het klinkt als een logische keus, maar te vaak wordt er nog gekozen voor een verkeerd plafond in de badkamer. KS Plafonds is gespecialiseerd in het leveren van de perfecte plafonds voor iedere ruimte, dus ook voor de badkamer!

Met hun vochtbestendige plafonds voorkom je o.a. schimmel. En wil je niet alleen een eenvoudig schoon te houden plafond, maar ook nog eens extra luxe? Dan monteren we er een sterrenhemel of inbouwradio bij in.

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen