Het schoonmaken en schoonhouden van je douche

Het schoonmaken en schoonhouden van je badkamer is altijd een grote uitdaging. Zeker wanneer er meerdere mensen gebruik maken van de douche, is het altijd afwachten hoe deze wordt achtergelaten. Gelukkig zijn er ook veel trucjes en tips om je douche en badkamer op een eenvoudig manier schoon te houden. Zo kun je zonder al te veel moeite genieten van een schone badkamer!

Kies eenvoudig schoon te houden materialen

Bij het uitkiezen van de badkamer is het goed om rekening te houden met eenvoudig schoon te houden materialen. Zo zul je op matte tegels veel eerder vieze vlekken zien dan op gladde tegels. En dat geldt eigenlijk hetzelfde voor de waskommen en bijvoorbeeld het bad.

Vieze vingers en vlekken zijn eenvoudiger te verwijderen van keramiek dan van plastic. Houd daar ook rekening mee met het uitkiezen van jouw droombadkamer.

Geen kalkvlekken met een ontkalker

In veel plekken in Nederland hebben we last van hard water. Dat wil zeggen dat er veel kalk in het water zit. Dat zie je -helaas- ook terug in de badkamer. Rondom de douche en de wasbak ontstaan snel kalkvlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Elke dag de douche droogmaken is daardoor noodzakelijk. Gelukkig bestaan er waterontharders die dit probleem helpen voorkomen. Met een waterontharder haal je vrijwel al het kalk uit het water en zijn kalkvlekken verleden tijd.

Kies voor de juiste douchewand

Kies voor de juiste douchewand

Het schoonmaken van de douche is voor veel mensen iets om als een berg tegenop te zien. Maar met de juiste douchewand is het schoonhouden een fluitje van een cent. De douchewanden van Novellini zijn niet alleen het toonbeeld van comfort en stijl, maar dankzij de aandacht voor kwalitatief hoogstaande materialen is duurzaamheid één van de sterke punten van de Novellini douchewanden. Het onderhoudsgemak is zeer hoog waardoor je zeker weet dat het schoonhouden van de douchewand voor niemand een probleem hoeft te zijn.

Ga voor inbouwkranen en een inbouwdouche

Wanneer je een mooie en onderhoudsvrije douchewand hebt geplaatst is het verstandig om na te denken over de douche zelf. Met een inbouwdouche heb je veel minder stangen om schoon te maken en dus veel minder plekken waar vuil achter kan blijven hangen. Ditzelfde geldt voor de kranen in de badkamer. Met een inbouwkraan heb je veel minder schoon te maken en wordt je badkamer een stuk onderhoudsvriendelijker.

Kies een vochtbestendig plafond in de badkamer

Het klinkt als een logische keus, maar te vaak wordt er nog gekozen voor een verkeerd plafond in de badkamer. KS Plafonds is gespecialiseerd in het leveren van de perfecte plafonds voor iedere ruimte, dus ook voor de badkamer!

Met hun vochtbestendige plafonds voorkom je o.a. schimmel. En wil je niet alleen een eenvoudig schoon te houden plafond, maar ook nog eens extra luxe? Dan monteren we er een sterrenhemel of inbouwradio bij in.

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen