Fris én gezond het nieuwe jaar in!

Een nieuw jaar begint vaak voor veel mensen met frisse moed en goede voornemens. Vaak gaan deze voornemens over het verbeteren van je gezondheid. Maar wist je dat je helemaal niet zulke extreme aanpassingen hoeft te doen? Begin het jaar fris en neem bijvoorbeeld één keer per week een ijsbad of een koude douche, zo kun je je weerstand en gemoedstoestand al verbeteren. Nu hoef je niet meteen je badkamer om te toveren tot een ijspaleis. Je kan ook een aantal items in je badkamer vervangen voor lichte en frisse kleuren. Dit maakt al meteen een groot verschil. Wij geven je graag wat tips en inspiratie om je badkamer een frisse look te geven.

Begin het jaar fris met een ijsbad

Een ijsbad is een bad voor de helft gevuld is met koud water en daar voeg je een aantal zakken met ijs aan toe. De temperatuur zal dan ongeveer 13-16 graden worden. Een ijsbad heeft redelijk wat voordelen. Zo zorgt het voor een verbetering van de bloedsomloop, doordat afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Zuurstof, mineralen en vitamines krijgen zo extra ruimte. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt, je fitter voelt en beter in je vel zit. Wel is het belangrijk je goed in te lezen over verschillende methoden of je te laten begeleiden door een professional. Het is belangrijk je ademhaling goed onder controle te houden, bekijk bijvoorbeeld de welbekende Wim Hof methode eens.

Geschikte (ijs)baden

Als je ervan overtuigd bent dat een ijsbad écht wat voor jou is, is het nu alleen nog van belang om hier een goed bad voor te vinden. Het moet natuurlijk een bad zijn dat als ijsbad gebruikt kan worden, maar wat ook fungeert als en lekker warm bad om heerlijk in te kunnen ontspannen. In principe kun je hier elk bad voor gebruiken, maar het is natuurlijk wel zo fijn om een bad te kiezen met een mooi design, die perfect bij jouw badkamer past. Wij hebben een aantal mooie en functionele baden voor je uitgelicht.

Duravit D-Neo

Duravit D-Neo

Met deze nieuwe serie introduceert Duravit een nieuwe levenshouding in de badkamer. Het assortiment wordt gekenmerkt door zijn rechte lijnen en geometrische vormen. De serie past in elke badkamersfeer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ovaal vrijstaand bad maar ook voor een bad wat je in kunt bouwen of tegen de muur kunt plaatsen. Door het strakke design heb je geen reden om afgeleid te worden van je ijsbad sessie óf je ontspan momentje in een warm bad. 

Duravit White Tullip

Dit ronde bad van Duravit is perfect geschikt voor een ijsbad. Een rond bad is vaak wat dieper dan een rechthoekig bad, waardoor de stap om volledig met je lichaam onder het koude water te zitten wat kleiner is. Ook is een rond bad een eyecatcher omdat deze opvalt en vaak midden in de badkamer geplaatst wordt. Dit bad is natuurlijk ook perfect te gebruiken met warm water, om heerlijk in te ontspannen. 

Duravit White Tulip
Duravit Shower + Bath

Duravit Shower + Bath

Als je geen ruimte hebt in je badkamer voor een bad en douche, is een Shower + Bath echt iets voor jou. Dit is een combinatie van een bad en een douche. Shower + Bath verbindt modern badkamerdesign met een optimaal gebruik van ruimte. Als doucheplaats, bad, zitgelegenheid en aflegvlak verenigt de nieuwe douche- en bad combinatie meerdere functies in één. Het voordeel van dit bad is dat je geen hoge instap hebt. Ideaal voor als je wat ouder of minder mobiel bent. Als je helemaal geen ruimte hebt voor een bad of niet telkens zin hebt om een ijsbad klaar te maken, kun je deze techniek eventueel ook toepassen onder de douche. 

Rainfinity: Strelend voor lichaam en geest

Als je geen bad tot je beschikking hebt om een ijsbad te maken, is de Rainfinity douche van Hansgrohe ook perfect om koud mee te douchen. De Rainfinity douche zorgt voor een compleet nieuwe douche-ervaring. De douches worden gekenmerkt door de zachte PowderRain-straal. Duizenden waterparels zorgen voor een unieke, fluisterstille, spatarme  waterstraal, die pure ontspanning garandeert. Door de PowderRain straal beleef je de koude douche namelijk nog intenser. Een koude douche heeft ongeveer dezelfde (gezondheids)voordelen als een ijsbad. 

Rainfinity

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen