Feiten en fabels over de badkamer

Kun je water besparen met een regendouche en doet een sauna nu echt wat voor je weerstand? De opmerkelijkste fabels en feiten over onze badkamergewoontes op een rij!

In de winter moet je extra warm douchen

Je lichaam reageert op warmte door meer bloed naar de oppervlakte van je huid te pompen, zodat warmte sneller wordt afgevoerd. Bij kou wordt er juist bloed naar de organen gepompt om de belangrijkste delen van je lichaam warm te houden. Als je na een hete douche je slaap- of woonkamer in stapt, verlies je snel warmte. Je kunt beter op de normale stand douchen of je douchesessie koud afsluiten. Je lichaam ‘leert’ dan om zichzelf warm te houden. Deze bewering is dus een fabel.

Extra warm douchen in de winter, is dat nodig

De sauna is goed voor je weerstand

Uit onderzoek blijkt dat de sauna je immuunsysteem verbetert en je zo de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Dit is dus een feit.

In de sauna wissel je af tussen warme en koude temperaturen en dat zorgt voor de aanmaak van antistoffen, waardoor je meer weerstand opbouwt. Het is wel belangrijk dat je je lichaam goed laat afkoelen, dus spring toch maar even in dat ijskoude dompelbad!

Vloerverwarming vreet energie

In tegendeel, elektrische vloerverwarming verbruikt zo’n 20% minder energie dan een radiator. Dit is dus een fabel. Dit komt omdat de warmte niet wordt geleverd door de cv-installatie, maar elektrische vloerverwarming wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Doordat er geen waterleidingen aan te pas komen, is het ook nog eens gemakkelijk te plaatsen.

Met een regendouche kun je water besparen

Je denkt misschien dat zo’n heerlijke regendouche veel meer water verbruikt dan een standaard douchekop, maar dat is lang niet altijd zo. Deze bewering is dus een feit. Zo zijn er verschillende leveranciers die regendouches en kranen aanbieden die tot wel 60% minder water verbruiken. Het waterverbruik van deze hoofd- en handdouches is maximaal 9 liter per minuut, tegenover gemiddeld 10 liter per minuut voor standaard douchekoppen. Een goede reden voor de aanschaf van een regendouche, toch?

Een badkamer is meestal wit

Tien jaar geleden misschien, maar tegenwoordig is de badkamer een verlengstuk van je interieur. Hier kun je jouw favoriete stijl doorvoeren. In 2019 is een kleurrijke badkamer een trend. Natuurlijk hoef je er niet meteen alle regenboogkleuren toe te passen, maar er zijn prachtige badkamermeubels , maar ook bijvoorbeeld wasbakken en kommen in subtiele kleuren verkrijgbaar of vloertegels met een ‘zonnig’ tintje of mooi patroon. Je wordt toch vrolijk als je zo de dag begint? Deze bewering is dus een fabel.

De sauna zorgt voor een stralend huidje

Door hoge temperaturen in de sauna ga je overmatig zweten en gaan je poriën open staan. Alle afvalstoffen zoals talg kunnen zo gemakkelijk worden afgevoerd. Dit zorgt voor een zachte en stralende huid. Dit is dus een feit!

De conditie van je huid verbetert als je regelmatig naar de sauna gaat. Creëer een wellness mét sauna aan huis, dan kun je wekelijks werken aan je huidconditie!

De sauna zorgt voor een stralende huid

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen