Eerste hulp bij jouw badkamer moodboard

Het maken van een moodboard is de uitgelezen kans om jouw stijl, inspiratie en visie weer te geven. Om jou en je badkamer moodboard een vliegende start te geven, hebben we onze beste tips voor je op een rij gezet!

Vind je dit teveel gedoe? Onze adviseurs helpen je graag.

Tip 1. Bepaal je stijl

Voordat je aan je moodboard kunt beginnen, is het handig om je eigen stijl te bepalen. Moeilijk vanwege de wirwar aan trends, producten en mogelijkheden?

Welnee! Eigenlijk ligt de stijl van je badkamer gewoon in het verlengde van jouw interieurstijl. Zou je de inrichting van je huis typeren als klassiek, sfeervol, trendy of design? Let’s find out!

Klassiek
Chic – rijk – goud – versierd – groots – expressief

Klassieke stijl badkamer 2
Klassieke stijl badkamer
Klassieke stijl badkamer 3

Sfeervol
Robuust – rustiek – gezellig – aards – hout – natuursteen – warm

Sfeervolle badkamer stijl 2
Sfeervolle badkamer stijl
Sfeervolle badkamer stijl 6

Trendy
Artistiek – impulsief – ongewoon – inspiratief – no rules

trendy badkamer

Design
Conceptueel – geometrisch – zwart/wit – gestileerd – strak – mysterieus

design badkamer 1
Conceptuele badkamer zwart toilet
Conceptuele badkamer wasbak

Tip 2. Duik de boeken in

Zodra je je stijl hebt gekozen, duik je de boeken in! Ga in magazines, folders en tijdschriften op zoek naar beelden, kleuren, vormen, teksten en sferen die jou aanspreken. Alles mag, alles kan. Zolang de onderdelen elkaar maar versterken en aansluiten bij wat jij mooi vindt. Onze gouden tip: pak niet alleen woonmagazines of reclamefolders. Laat je ook inspireren door een feelgoodtijdschrift, een modeblad of een kleurenwaaier van de verfwinkel en kijk welke verrassende dingen je kunt vinden!

Tip 3. Ook wij kunnen je inspireren ;-)

Vergeet niet om ook eens lekker rond te struinen op onze site. Daar vind je nóg meer inspiratie om je creativiteit een flinke boost te geven! Kijk bijvoorbeeld eens naar ons artikel over kleuren om te ontdekken wat het effect is van zwart in je badkamer.

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Tip 4. Knip & plak

Het is misschien al even geleden dat je hebt geknutseld… maar het is tijd om te gaan knippen en plakken! Eerst maak je een selectie van alle knipsels die je het beste bij elkaar vindt passen. Je zult zien dat zich een stijl en sfeer gaat vormen die bij jouw wensen past. Schuif, selecteer, varieer en plak net zo lang totdat jij een goed gevoel hebt bij jouw moodboard.

Tip 5. Papier of digitaal

Als het goed is heb je na het opvolgen van de vier bovenstaande tips een prachtig moodboard voor je liggen waar de creativiteit vanaf spat! Stel nou dat je je moodboard ook digitaal wilt maken, dan kun je daarvoor pinterest.com of canva.com voor gebruiken. Handig!

Tip 6. Experimenteer!

Eigenlijk kun je niks fout doen als je een moodboard maakt. We zeggen daarom: experimenteer! Laat je creativiteit de vrije loop en verras jezelf met het eindresultaat. Succes!

Ook interessant voor jou

Earthy Elegance badkamer

Elegantie ten top met de Earthy Elegance badkamer

Vol enthousiasme presenteren wij inspiratiebadkamer Earthy Elegance, die is ingericht volgens de laatste trends en gebaseerd op de natuur, met natuurlijke materialen.
Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen