Eén badkamer, drie indelingen

Bij een badkamer van 5 m² denk je vast: klein! Maar in een badkamer van 2,5×2 meter kun je heel wat kwijt. Een bad, douche, wastafel, toilet én een designradiator passen er met gemak in. Hoe kun je deze badkamer het beste indelen? We geven je drie opties!

Optie 1: Schuine hoeken

In deze badkamer heb je een relaxed bad, een grote douche én een lekkere brede wastafel. Wie had het ook al weer over klein? Hier is gekozen voor een ruimtebesparend bad met een schuin aflopende hoek. Je kunt er heerlijk languit in bubbelen. Door de schuine hoek van het bad, heb je meer dan genoeg beenruimte als je op het toilet zit. De leidingen, afvoer en de spoelbak voor het toilet zijn weggewerkt in een strakke voorzetwand. In deze wand kun je ook goed een of twee nisjes plaatsen voor je accessoires.

Boven het bad hangt een radiator, die de ruimte verwarmt. Heel aangenaam op koudere dagen en een goed plek voor je handdoeken. De douchecabine is in de hoek geplaatst, zodat je er gemakkelijk in en uit kunt stappen. Handig: de douche heeft een extra ruime instap. En last but not least: rechts zit een extra brede wastafel, waar je zelfs voor twee kranen zou kunnen kiezen. Hier is gekozen voor een ondiep meubel, dat niet te veel de ruimte inkomt.

Optie 2: badderen onder de sterrenhemel

Als je in deze badkamer in bad ligt, kijk je door het raam naar de Hollandse luchten. Dus ‘s avonds kun je misschien wel badderen onder de sterrenhemel! Naast het bad is een douchecabine met een luxe regendouche geplaatst. De wand tussen het bad en de douche is van glas en loopt door tot op de badrand. Zo behoudt de badkamer z’n ruimtelijkheid. Om de badkamer optisch nog groter te laten lijken, lopen de grote vloertegels door in de doucheruimte. Kies in een kleinere badkamer juist voor grote tegels (en niet voor klein!) voor een ruimtelijke uitstraling.

Boven de wastafel is een spiegelkast geplaatst, waardoor je al je beautyproducten kwijt kunt in de kasten. In het meubel onder de wastafel kun je nog meer spullen kwijt. Als je de badkamer binnenkomt zit links het toilet. In de hoek is genoeg ruimte om een toiletborstel en een toiletrolhouder op te hangen. Er is zelfs nog plek voor een radiator. Vloerverwarming is hier ook een optie, in combinatie met een kleinere radiator. Doordat je niet veel vloeroppervlak hebt, is dit een hele betaalbare optie.

Ontwerp je eigen badkamer

Genoeg ideeën over de indeling van je badkamer opgedaan? Met het 3D-ontwerpprogramma van Bad in Beeld kun je in drie stappen jouw nieuwe badkamer ontwerpen. Kies de ruimte, richt je badkamer in en bekijk jouw badkamer in 3D. Zo gaat jouw badkamer leven. Ben je tevreden? Neem je ontwerp mee naar de winkel, zodat onze sanitairadviseurs precies weten wat je wilt.

Optie 3: Brede wastafel en grote douche

In een kleinere badkamer zijn douchedeuren die naar buiten draaien een no go. Daarom is in deze badkamer gekozen voor schuifdeuren. Die nemen helemaal geen loopruimte in beslag. Is dit wat voor jouw badkamer? Houd er dan rekening mee dat je voor schuifdeuren een relatief brede doucheruimte nodig hebt, omdat de deuren uit meerdere delen naast elkaar bestaan of dat de deur achter een muurtje schuift. Dat betekent ook dat je een extra grote douche hebt! In de hoek van de badkamer zit een compact toilet. Deze toiletten zijn meestal zo’n vijf centimeter korter dan een gewoon toilet. Qua zitcomfort is het precies hetzelfde als dat je gewend bent.

In deze hoek hangt ook een designradiator, die zorgt voor een aangename warmte. Naast een douche en een toilet heb je in deze badkamer ook een bad om in te ontspannen. Het is een ruimtebesparend ontwerp met een schuine hoek, maar dat doet helemaal niets af aan jouw badderplezier. Aan een wastafel breng je elke dag flink wat tijd door en dus is hier gekozen voor een extra brede wastafel met twee kranen. Ideaal als je een gezin hebt of als je ’s ochtends rond dezelfde tijd opstaat als je partner. Files voor de badkamer zijn zo verleden tijd!

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen