Droom je van een thuisspa? Dit wist je vast nog niet!

Slaap je beter als je regelmatig het bubbelbad aanzet en kan een waterstraal van je douche aanvoelen als een stevige massage? We zetten de leukste wellness-weetjes voor je op een rij. Droom jij over een thuisspa, dan moet je dit zeker even lezen!

Wist jij dat… infraroodstraling helpt als je rug- en nekklachten, reumatische klachten of spierpijn hebt?

De infraroodstraling van een wellness element in de douche vermindert rug- en nekklachten, reumatische klachten en spierpijn, maar ook klachten die je kunt hebben na een bevalling.

De straling werkt diep door in de huid. Daardoor komen moleculen in beweging, stijgt je lichaamstemperatuur en krijg je direct een aangenaam en ontspannen gevoel.

Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood effectief is om het verkrampte gevoel in de rug en nek te verminderen. Een wellness element met UV-licht zorgt ook voor een gezonde dosis zonlicht, waardoor je lichaam vitamine D aanmaakt. Doei, winterdip!

Dame voor sunshower

Wist jij dat… je beter slaapt dankzij regelmatig bubbelen in een bubbelbad?

Of je nu gaat voor een eenvoudig bubbelbad, een luxe jacuzzi of een XL whirlpool; de baden zorgen er allemaal voor dat stress van je afglijdt en je helemaal kunt ontspannen. Na een drukke dag even onderuit zakken in een warm bad, doet iedereen goed.

De bubbels en waterstralen hebben het effect van een lichte of iets stevigere massage. Uit onderzoek blijkt dat als je jezelf regelmatig verwend met een bubbelbad, dat je nachtrust ten goede komt.

Doordat je spieren ontspannen, komt ook je hoofd tot rust. Klinkt als een heerlijke manier om je dag af te sluiten, toch?

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Wist jij dat… de waterstralen van je douche kunnen aanvoelen als een stevige massage?

Is jouw lief niet echt een massagewonder? Geen nood! Kies voor een douchekop met verschillende straalsoorten. Sommige douchekoppen hebben tot wel vijf verschillende straalsoorten.

Jij kunt elke douchebeurt kiezen waar je zin in hebt: het gaat van een zachte, verfrissende regenbui om te ontspannen of juist een krachtige straal, ofwel een massage spray, die al je zintuigen prikkelt.

De stevige stralen masseren je huid, zorgen voor een goede doorbloeding en spoelen de stress van je af. Zo ga je totaal ontspannen je bed in of begin je juist vol energie aan een nieuwe dag.

Wist jij dat… het goed is om je douchebeurt met koud water af te sluiten?

Toegeven, het vereist wat lef om de knop aan het einde van een warme douche op standje ijskoud te zetten. Maar als je er een gewoonte van maakt, lijkt je huid na verloop van tijd steeds strakker en gladder.

Na een warme douche voel je je warm en sloom, terwijl koud afsluiten zorgt voor een energieboost. Je lichaam wordt geactiveerd om je te beschermen tegen de kou. Uit onderzoek blijkt dat koud douchen je immuunsysteem verbetert.

Er worden namelijk meer witte bloedcellen aangemaakt, die ziektes te lijf gaan. Ze zeggen zelfs dat je door af en toe koud te douchen of koud af te sluiten afvalt! Het proberen waard toch? En … ook nog eens goed voor je haren. Dat koude afsluiten. Durf jij?

Wist jij dat … je minder snel ziek wordt als je regelmatig in de sauna zit?

Uit onderzoek blijkt dat de sauna je immuunsysteem verbetert en je zo de bloedsomloop stimuleert. In de sauna wissel je af tussen warme en koude temperaturen en dat zorgt voor de aanmaak van antistoffen, waardoor je meer weerstand opbouwt.

Het is dé manier om een winters griepje te voorkomen. Het is wel belangrijk dat je je lichaam goed laat afkoelen, dus huppakee dat ijskoude dompelbad in!

Nog een voordeel van de sauna: door de hoge temperaturen zweet je overmatig en gaan je poriën open staan. Alle afvalstoffen zoals talg kunnen zo gemakkelijk worden afgevoerd. Dit zorgt voor een zachte en stralende huid. Met een sauna aan huis, kun je wekelijks werken aan je huidconditie!

Wist jij dat… je met een douchewc geen toiletpapier meer nodig hebt?

Per persoon gebruiken we in Nederland elke week één rol wc-papier. Dit is 3 procent van al ons papiergebruik. Wc-papier kan na gebruik niet worden gerecycled. Het is een van de vele redenen om in plaats van toiletpapier voor een douchewc te kiezen, wat in Aziatische landen zoals Japan en Taiwan erg populair is.

Met een douchewc heb je geen toiletpapier meer nodig. Je onderlichaam wordt gereinigd met warm water en daarna droog geföhnd*. Een douchewc is hygiënischer en je voelt je na je toiletbezoek weer heerlijk fris.

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen