De onderhoudsvriendelijke badkamer

Een blinkende douchewand, een glanzend toilet… Klinkt goed, hè? Het schoonmaken van je badkamer hoort erbij, maar gelukkig zijn er genoeg onderhoudsvriendelijke opties. Zo heb je meer tijd voor de leuke dingen in het leven. Doe je voordeel met deze tips!

Onzichtbaar toiletblok

Is een toiletblok jou ook altijd een doorn in het oog in je strakke toilet? Geberit heeft daar wat op bedacht. In de speciale bedieningsplaat, die je open kunt klappen, zit een reservoir voor het toiletblokje. In deze bedieningsplaten van Sigma doet het toiletblok onzichtbaar zijn werk. Je profiteert bij elke spoelbeurt weer van een fris toilet en je hoeft het toiletblok niet meer met je handen te plaatsen of te verwijderen. Handig en wel zo hygiënisch.

Onzichtbaar toiletblok

Spoelrandloos toilet

Een spoelrandloos toilet is een musthave voor een nieuwe badkamer of toiletruimte. Spoelrandloos houdt in dat er geen rand meer aanwezig is waar vuil zich achter nestelt. Deze toiletten zijn voorzien van een spoelverdeler, waardoor het water direct en krachtig de afvoer in stroomt. Schoonmaken gaat zo een stuk sneller. Het design van deze toiletten is strak en gestroomlijnd. Het oog wil tenslotte ook wat! Een zwevend toilet en een zwevend meubel zijn anno 2018 eerder regel dan uitzondering. Zo kun je er gemakkelijk met een dweil of stofzuiger onderdoor en ben je sneller klaar met schoonmaken.

Spoelrandloos toilet
Spoelrandloos toilet

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Grote tegels

Eén keer in de zoveel tijd ontkom je er niet aan: je voegen schoonmaken met een (tanden)borstel. Een klusje dat de meesten van ons het liefst uitstellen. Beter van niet, want voegen trekken sneller vuil aan dan tegels. De oplossing? Kies voor een naadloze afwerking in je badkamer met wandpanelen óf voor grote tegels. Tegels van formaat zijn niet alleen trendy, maar ook praktisch omdat je veel minder voegen hebt. Vooral in de doucheruimte is dit een aanrader.

Grote tegels

Keramiek en glas met speciale coatings

Veel toiletten en wastafels van Villeroy & Boch zijn voorzien van CeramicPlus. Door een speciale bewerking van de toplaag vormen water en oliehoudende stoffen automatisch druppels en spoelen ze tegelijk met vuil en kalkresten weg.

Bij traditioneel keramiek hecht vuil zich sneller aan de wastafel en aan het toilet. Zie ook de voorbeelden hieronder van een traditionele wastafel (links) en een wastafel mét CeramicPlus (rechts). Keramiek voorzien van CeramicPlus is gemakkelijker te reinigen.

Voortaan hoef je niet meer te boenen om ingedroogde kalkvlekken weg te krijgen! De toplaag is ‘gewoon’ bestand tegen normale schoonmaakmiddelen (wees altijd voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen) op basis van zuren en logen en ook tegen medicinale en cosmetische producten.

Kalkaanslag is niet alleen vervelend op je wastafel, maar ook op douchewanden. De Soho douchewand van Sealskin is geïnspireerd op industriële stalen deuren. Het glas is standaard voorzien van Sealglas, een anti-kalk coating waardoor kalk en vuil minder snel hechten. Het 8 mm dikke veiligheidsglas heeft profielen aan de buitenzijde, maar wordt aan de binnenzijde niet onderbroken. Qua uitstraling zijn er dus geen concessies gedaan en je hebt profiteert ook nog eens van veel schoonmaakgemak. De scharnieren zijn verborgen en de ranke greep is tegen het profiel geplaatst.

Zo blijven er geen strepen achter als je het glas droog maakt met een handdoek of wisser. Deze douchewand wil je hebben! Heb je een andere douchewand gezien?

Onze sanitair specialisten in de winkel bij jou in de buurt weten of deze ook voorzien kan worden van een anti-kalk coating.

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen