Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Zo houd je een kleine badkamer netjes

Denk je dat een bad of dubbele wastafel geen optie is in een kleine badkamer? Think again! Met deze tips hoef je geen concessies te doen qua comfort, benut je alle aanwezige ruimte en is zelfs het kleinste kamertje netjes en opgeruimd. Kijk maar!

Verborgen opbergruimte

In het kleinste kamertje in huis wil je niet al te veel spullen neerzetten, want dan oogt het al snel druk en onrustig. Maar je moet toch je voorraad toiletrollen en je toiletborstel kwijt. De oplossing? Zet deze toiletaccessoires achter een deurtje in de muur of kies voor een verborgen toiletrolhouder! Een tweede toilet in de badkamer staat bij veel mensen bovenaan het wensenlijstje. Als je een compacte ruimte hebt, is een verkort toilet van circa 48 cm diepte een uitkomst. Hang twee of drie planken boven je toilet, zodat je hier bijvoorbeeld je hand- en gastendoeken kwijt kunt.

Accessoires met meerdere functies

Laat je flessen shampoo en douchegel niet rondslingeren op je douchevloer, maar zet ze netjes op een aflegplateau dat je aan de muur bevestigd. Het handige van dit exemplaar, is dat er een wissertje in verstopt zit. Het oog wil ook wat en daar is in dit ontwerp zeker een gedacht. Door na elke douchebeurt even de wanden droog te maken, blijft je douche jarenlang mooi. Andere multifunctionele badkameraccessoire zijn onder meer een spiegel met opbergruimte of een designradiator met geïntegreerde planken en een kapstok.

Efficiëntie ten top

Als je zelf een kleine badkamer zou moeten indelen, ben je misschien geneigd om je douche, wastafel en toilet tegen de muren te ‘plakken’. Dat kan efficiënter! Denk ook eens aan een T-opstelling met een vrijstaande wand met een wastafelmeubel met achter de muur een toilet (links) en een douche (rechts). Zo krijg je badkamer een luxe hotelgevoel. Ga je voor een douchedeur, denk dan aan de draairichting. Douchedeuren met een vouw-pendelsysteem draaien naar binnen toe. Als je de douche niet gebruikt, kun je ze naar binnen klappen en lijkt de badruimte groter.

In onze winkels kun je diverse voorbeelden van kleine badkamers bekijken. Kom langs!

Zoek de dichtstbijzijnde winkel

Maatje XS

In de meeste Nederlandse badkamers is de ruimte beperkt, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een inloopdouche of ligbad. Bij een badkamerontwerp moet er voor de indeling rekening gehouden worden met leidingen, ramen en deuren. Laat die puzzel maar aan onze adviseurs over! Ben je bang dat een dubbele wastafel niet mogelijk is? Ga voor een ondiep meubel van bijvoorbeeld 40 cm en je hebt ’s ochtends geen last van een rij voor de wastafel. Doordat het meubel lekker breed is, heb je meer dan genoeg opbergruimte in de lades eronder.

Ruimtebesparend bad

Na een drukke dag verlang je naar een warm bad voor wat me-time. Veel mensen met een kleine badkamer denken dat een bad geen optie is en kiezen vaak voor een douche. Toch is er veel meer mogelijk dan je misschien denkt. Een ruimtebesparend bad past namelijk vaak wel in een compacte badkamer. Doordat één kant van het bad schuin wegloopt, ontstaat er meer loopruimte. En daar kun je misschien wel een badmeubel kwijt. Zo geniet je van het comfort van een bad en is er in het meubel plek zat voor al je spullen. Helemaal als je er een spiegelkast boven hangt!

Kleine badkamer? Onze adviseurs weten hoe je een ruimte optimaal kunnen indelen. Laat een gratis ontwerp maken!

Maak afspraak