Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Urban jungle naast je bad

Een bosje eucalyptus, cactussen of de grote bladeren van de Monstera... Planten mogen niet ontbreken in je badkamer. Ze zijn echte musthaves, zuiveren de lucht en laten je badkamer leven. Met deze tips creëer je een groene oase naast je bad of douche!

Vijftig tinten groen

Appeltjesgroen, olijfgroen, pastelgroen… De kleur groen is er in vele tinten en is ontzettend populair in ons interieur. Groen heeft een rustige, frisse en evenwichtige uitstraling en doet aan de natuur denken. Door z'n kalmerende effect is groen ook perfect om toe te passen als accentkleur in de badkamer. Voer groen door in een badkamermeubel of ga voor een weelderige hangplant of gezellige cactusfamilie.

Creëer jouw badkamer jungle

Met groen haal je buiten naar binnen en laat je je badkamer leven. De belangrijkste voorwaarde voor blije planten: daglicht. Een raam is gewenst om je urban jungle mooi te houden. Een badkamer is een vochtige ruimte waar de temperatuur vaak schommelt, maar dat klimaat is voor een aantal planten juist perfect om te groeien en bloeien. Kleinere planten zoals de Lantaarnplant (Ceropegia woodii), klimplant Philodendron scandens of vetplanten zijn ideaal voor op een plank, kastje of planchet. Een Olifantsoor (Alocasia zebrina) of de Monstera zijn grotere planten, die met hun enorme bladeren zorgen voor een tropisch tintje. Zet deze planten naast je bad of in een hoek van de badkamer.

Wil je een groen accent aanbrengen in je badkamer? Onze sanitairspecialisten helpen je graag!

Maak een afspraak

Een beetje liefde en af en toe wat water, meer hebben deze groene beauty's niet nodig. Dat moet zelfs zonder groene vingers lukken! Zet de planten af en toe in bad of onder de douche en hul ze in een nevel met je douchekop op de zachtste stand. Tip: hang een bosje kruiden (tijm, kamille) of eucalyptus onder je badkraan of douchekop. Door de stoom die vrijkomt, verspreiden de geuren zich door je badkamer. Tijm helpt bovendien bij bijholteontsteking en keelpijn en kamille bij neusverkoudheid en hooikoorts.

Groene touch

Groen kun je op nog veel meer manieren doorvoeren in de badkamer. Een zachtgroen badkamermeubel is prachtig in een lichte basis of breng een groen accent aan met handgemaakte muurtegels die lijken op Marokkaanse zelliges. Mooi in een nisje of als lambrisering achter je wastafelmeubel. En heb je wel eens aan een groene radiator gedacht? Je kunt tegenwoordig kiezen uit vele stijlvolle tinten. De meest simpele manier om een groene touch aan te brengen: textiel. Laat twee of drie tinten groen terugkomen in handdoeken, gastendoekjes en een badmat voor een speels geheel. Easy does it!

Heb je onze textielcollectie met onder meer luxe badjassen, handdoeken, gastendoekjes en badmatten al ontdekt?

Zoek je dichtstbijzijnde winkel