Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Trend: marmer

Marmer is helemaal in voor de badkamer. De steensoort kennen we vooral van tegels, maar nu kun je zelfs je accessoires in chic marmer laten uitvoeren. Denk aan je toiletborstel, een waskom of je zeepdispenser. Dit moet je weten over marmer!

De historie van marmer

Marmer komt van het Griekse woord marmaros dat glanzende steen betekent. Het is een gesteente dat onder meer in Italië, Griekenland, Portugal en Turkije voorkomt. Kenmerkend voor marmer zijn de subtiele tekening van aderen en de kristalstructuur. Wit marmer is de bekendste marmersoort, maar je hebt ook grijs, zwart, bruin en roze marmer. Marmer heeft een relatief rustige uitstraling en is daarom erg populair voor de badkamer. Echt marmer is kostbaar, maar gelukkig zijn er veel alternatieven met een marmerlook. De kwaliteit van deze producten is zo goed, dat het materiaal bijna niet van echt marmer te onderscheiden is!

Marmer in een nieuw jasje

Marmer heeft van zichzelf een klassieke uitstraling, maar de mate van adering bepaalt wat voor effect het materiaal heeft in je badkamer. Opvallende, grijze aders hebben een dramatisch en uitgesproken effect. Zo maak je een statement in de badkamer. Marmer kan ook heel rustig ogen, met een subtiele tekening in het oppervlak. Je kunt het klassieke marmer heel goed combineren met materialen van nu, zoals zwarte badkamerkranen of een staallook douchewand. Zo kun je zelf bepalen wat voor look je je badkamer geeft. Ga je voor industrieel, trendy of modern? Eén ding is zeker: met marmer wordt je badkamer helemaal hip and happening.

Hou je van marmer? Onze sanitairspecialisten helpen je met het maken van een interieurontwerp voor jouw droombadkamer!

Maak een afspraak

Maak marmer nog specialer

Marmer is al prachtig van zichzelf, maar kun je nog meer laten opvallen door een bijzondere structuur. Een tegel met structuur zorgt namelijk voor een driedimensionaal effect. Je brengt meer diepte aan in je badkamer en door de mix van materialen en structuren oogt de ruimte luxe en warm. Kies voor marmer met een subtiele kleur en adering, zodat je badkamer niet té druk oogt. Door de vloertegel door te tegelen tegen de muur wordt je badkamer één geheel. Het is ook mooi om je douchemuur te betegelen met marmeren tegels.

Marmeren accessoires

Marmer kennen we vooral van prachtige vloer- en wandtegels, maar je ziet steeds meer marmeren accessoires opduiken. Hoe tof is het niet om je liefde voor marmer door te voeren in een zeepdispenser of een toiletborstelhouder? Zo voeg je wat betaalbare luxe aan je badkamer toe. Als marmer ook op andere plek in de badkamer is toegepast, maak je er met marmeren accessoires een eenheid van. Als je andere ideeën voor de vloer en de muur hebt, kun je kiezen voor een waskom met een marmerlook. Je hebt ze in allerlei soorten en maten: van rond tot vierkant en van bruin natuursteen tot rustig wit marmer. Jij kiest wat je het mooiste vindt!

Wil je marmeren accessoires aan je badkamer toevoegen? Kom kijken wat we allemaal voor moois hebben!

Zoek de dichtstbijzijnde winkel