Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Thuisspa op je wishlist? Vergeet dit niet!

De laatste weken van het jaar zijn vaak druk, druk, druk. Borrels, cadeautjes kopen, je huis in kerstsfeer brengen… Opladen en ontspannen doe je in je thuisspa. Met deze tips geniet je van een frisse badkamer en ga je stressvrij de feestdagen tegemoet!

Ventileren is een must

Een filmpje kijken in een schuimend bad of een hete douche na een winterse wandeling is in deze maanden extra fijn. Douchen en badderen zorgt wel voor het vrijkomen van stoom. Stoom verandert in vocht en zorgt voor condens op je tegels en spiegels. Een klimaat waarin schimmels op de loer liggen. Een slecht geventileerde badkamer is niet alleen killing voor je muren en plafonds, het is ook slecht voor je gezondheid. Alleen een raampje open doen is niet voldoende. Zorg voor goede badkamerventilatie, bijvoorbeeld van Itho-Daalderop. Je kunt kiezen voor een standaard ventilator, met een timer of een hygrostaat. Een ventilator met een timer gaat aan zodra je de badkamer gebruikt en blijft een bepaalde tijd aan nadat je de ruimte hebt verlaten. Een ventilator met een hygrostaat gaat automatisch aan als de luchtvochtigheid boven de ingestelde waarde komt en blijft actief totdat de gewenste luchtvochtigheid is bereikt. Toegeven: je badkamerventilator is niet het mooiste item in je badkamer. Daar heeft LoooX wat op bedacht: hun ventilatieroosters zijn stijlvol en gaan mooi op in het design van je badkamer.

Wil je meer weten over badkamerventilatie? Onze adviseurs vertellen je er alles over!
Zoek de dichtstbijzijnde winkel


Frisse badkamer? Zo gepiept!

Er zijn ook een aantal dingen die je zelf heel gemakkelijk kunt doen voor een frisse badkamer:

  • Tegelwanden, spiegels, bad- en douchewanden en kranen; maak ze droog voordat je de badkamer verlaat. Zo krijgt schimmel, maar ook kalk geen kans.
  • Laat geen natte handdoeken liggen en was je badmat regelmatig.
  • Maak je ventilator regelmatig schoon, zodat ‘ie optimaal functioneert. Plaats je ventilator bij voorkeur op een plek waar het vochtprobleem het grootst is, zoals boven je douche of bad.
  • Schimmels houden niet van gladde oppervlaktes. De reden waarom badkamers vaak betegeld zijn. Iets om in je achterhoofd te houden, als je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer.

Badkamer opwarmertjes

Bij de zoektocht naar een nieuwe regendouche ben je vaak gefocust op het design en wat de douche allemaal kan. Logisch! Je ziet jezelf vast al staan onder de weldadige regenstralen. Hmm… Let er wel op dat je cv-ketel voldoende watercapaciteit heeft, anders sta je alsnog onder een klein straaltje water. De cv-ketels van Nefit staan bekend om hun hoge rendement. Sommige type ketels hebben zelfs het hoogste rendement in de markt. Wil je ook vloerverwarming in je badkamer, bijvoorbeeld van Magnum Heating? Een goede keus! Zo geniet je altijd van warme voeten als je uit je douche stapt. Een voordeel van vloerverwarming is dat er een kleinere radiator geplaatst kan worden.

Wil je een regendouche of vloerverwarming? Onze sanitairadviseurs bekijken samen met jou wat er mogelijk is.
Maak een afspraak