Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Tegeltips

Badkamertegels zijn de kers op de taart. Ofwel, de finishing touch van je badkamer. Ze hebben veel invloed op de uitstraling van de ruimte.

Voor grote oppervlaktes wordt vaak gekozen voor neutrale tegels in wit- of grijstinten. Een douchevloer, nis of kleine wand leent zich uitstekend voor een meer uitgesproken tegel. De juiste tegel kiezen kan best lastig zijn, want er is zoveel keus. Met deze tips wordt dat een makkie!

In de breedte of lengte tegelen

Heb je een smalle badkamer? Leg je langwerpige vloertegels dan in de breedte. Zo lijkt je badkamer groter. Als je een ondiepe badkamer hebt, kun je de tegels het beste in de lengte leggen. Zo vergroot je optisch gezien de ruimte. Hetzelfde geldt voor wandtegels: breng je langwerpige tegels horizontaal aan, dan lijkt de ruimte breder. Handig in een toilet!

Glans versus mat

Matte tegels zijn populair vanwege hun pure en simpele looks. Glanzende tegels hebben een luxe uitstraling en zijn een aanrader als je een kleine badkamer hebt. Door de weerspiegeling van verlichting en daglicht, lijkt de ruimte groter. Ook mooi: combineer matte en glanzende tegels met elkaar voor een spannende uitstraling.

Tegels van marmer

Tegels van marmer geven je badkamer een luxe en klassieke uitstraling. Marmeren tegels zijn te herkennen aan de ader- en kristalstructuur, de bijzondere structuren en kleuren. Vaak heb je marmeren tegels in natuurlijke tinten, zoals zwart, wit en grijs- en crèmetinten. Of kies voor gemêleerde marmeren tegels.

Grote of kleine tegels

In het algemeen geldt: hoe groter en simpeler de tegels, hoe ruimtelijker je badkamer lijkt. Ben je bang dat je badkamer zo te saai en te kil wordt? Tegels met een ambachtelijke baksteenlook geven je badkamer meer pit. Of kies voor een vloertegel met de warme uitstraling van hout. Door tegels in een visgraatpatroon aan te brengen, maak je van een muur of nis een echte blikvanger.

Kleurrijke tegels

Grijze en witte tegels zijn tijdloos en kun je goed met elkaar combineren. Door een vloer met donkere tegels te betegelen en de wand met lichte tegels, lijkt een badkamer ruimtelijker. Kies een voeg in dezelfde tint als de tegels, zodat de wand of vloer als één vlak overkomt.

Kleurrijke tegels geven je badkamer karakter en persoonlijkheid. Prachtig op een douchewand, in een nis of op een gedeelte van de vloer. Kies bijvoorbeeld voor meerdere zachte poedertinten, die elkaar aanvullen. Zo voorkom je dat de tegels te druk ogen.