Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

3 Survival-tips voor koukleumen

Brrr, wat is het koud. Met temperaturen rond het vriespunt en een gebrek aan daglicht, ligt een winterdipje op de loer. Tijd voor wat me-time in de badkamer. Koukleumen opgelet: met deze tips overleef je de winter!

Kopje onder in bad

Even wegzakken in een dampend bad vol schuim is pure verwennerij. Helemaal als het buiten koud en nat is! De baden van Bette zijn gemaakt van geëmailleerd titaniumstaal, waardoor het badwater langer warm blijft dan bij andere baden. De ideale temperatuur van het badwater is 36 tot 38 graden. Een te hoge temperatuur kan de hartslag en bloedcirculatie belasten en is slecht voor je huid. Om die reden wordt aangeraden om niet langer dan 20 minuten te badderen. Een warm bad kun je het beste ’s avonds nemen, ter voorbereiding op een goede nachtrust. Zo val jij rozig van de warmte en heel ontspannen in slaap.

Wil je even proefliggen en wegdromen in een van onze ligbaden? Be our guest!

Zoek de dichtstbijzijnde winkel

Stay warm

Als je overnacht in een chic hotel, hangt er vaak een warme badjas voor je klaar. Het is heerlijk om jezelf in de zachte stof te wikkelen na een luie badsessie of een ontspannende douchebeurt. Kies thuis ook voor een mooie badjas, zodat je een beetje van die luxe hotelsfeer in huis haalt. Essenza Home heeft prachtige badjasssen in nachtblauw met uitbundige bloemen, waarmee je de show steelt aan het ontbijt. En zo blijf je ook nog eens lekker warm. Een paar zachte sloffen of dikke sokken aan je voeten en jij bent winterklaar!

Voor bikkels: een wisseldouche

Het is verleidelijk om de thermostaat van je douche in de winter nog warmer te zetten dan 38 graden, maar wist je dat je beter lauwwarm kunt douchen? Je huid droogt in de winter nog meer uit door verwarming en dikke lagen kleding. Wisseldouches zijn een beter idee, maar daarvoor moet je wel een beetje lef hebben! Met een wisseldouche stimuleer je de bloedsomloop, je huid wordt er sterker van en cellulitis verdwijnt als sneeuw voor de zon. Klinkt goed toch? Begin met een warme douche en schakel daarna over naar koud water (15 tot 20 graden). Start bij je voeten en handen en werk dan naar je hart. Duik daarna onder de dekens en geniet van een aangenaam gloeiende huid.

Ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze sanitairspecialisten laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is.

Maak een afspraak

Badkamerpraat

Blijf ons maandelijks volgen met badkamerpraat. Hét startpunt voor jouw nieuwe badkamer. Volop inspiratie en tips.