Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Slimmer, mooier en ruimer!

Joop en Bep van Oostdam kunnen weer samen in hun badkamer staan. Het bad heeft plaatsgemaakt voor een inloopdouche, de meubels zijn smaller en het plafond is doorgetrokken. Maar het begon allemaal met een 3D-ontwerp op maat.

Tijd voor een nieuwe badkamer

Jarenlang zijn Joop en Bep al bezig geweest om hun huis op te knappen. Daarbij bleef de badkamer als laatste over. “Er is destijds ook een bad geplaatst”, vertelt Joop. “Maar omdat we eigenlijk nooit gebruikmaken van het bad, vond mijn vrouw dat we een inloopdouche moesten overwegen. Met dat idee liep ze eigenlijk al een paar jaar rond. Niet zo vreemd, want met 2,50 bij 2,20 meter is onze badkamer niet echt ruim. En behalve een bad hadden we nog een toilet en douchecabine. Kortom: de bewegingsvrijheid was vrij beperkt. Met een inloopdouche kunnen we wat vrijer bewegen. Bovendien oogt de badkamer nu ook ruimer.”

Zelfde oppervlakte, meer ruimte

Het bad heeft dus plaatsgemaakt en dat niet alleen: alles is eruit gehaald! Van het plafond tot de vloertegels. Vervolgens kon de installatie beginnen. Bep: “We hebben gekozen voor grotere tegels en minder diepe meubels. Waardoor we nog eens extra ruimte winnen. Er is ook een zwevend toilet geplaatst, met een muurtje als afscheiding. En waar vroeger de diepe meubels zaten, zit nu de inloopdouche. Alles bij elkaar is onze badkamer nu veel slimmer ingedeeld. We kunnen er nu met zijn tweeën in staan, waar we vroeger op onze beurt moesten wachten.”

Van wens tot badkamer

De indeling is samen met de sanitairspecialist tot stand gekomen. Vooral het 3D-ontwerp heeft goed geholpen om te kunnen zien wat er allemaal mogelijk is. “Zo zagen we precies welke meubels en opstellingen het verschil kunnen maken”, zegt Bep. “Dat hadden we anders nooit zelf kunnen bedenken. Uiteindelijk zijn we drie keer bij de sanitairspecialist langs geweest. De eerste keer om onze wens kenbaar te maken; dus ruimer en met een inloopdouche. De tweede keer om de schetsen en het 3D-ontwerp te zien en op basis daarvan enkele aanpassingen te doen. Bij het derde bezoek kon wat ons betreft het licht op groen. Daarna, tijdens de verbouwing kwamen ze regelmatig polshoogte nemen. Of alles wel vlot verliep en de afspraken met de aannemer goed werden nagekomen. En tot slot is er nog een grondige nacontrole geweest. Echt uit het boekje allemaal.”

Aandacht en service

“Deze aanpak is ons goed bevallen. Er viel veel te kiezen en er zijn ons diverse combinaties voorgesteld. Toch hecht mijn vrouw nu eenmaal aan het beste van het beste: een Villeroy & Boch toilet, Instamat designradiator, Thebalux meubel en een Easy Drain douchegoot. De kwaliteit is er dan ook naar, net als de afwerking. En als we zien wat we ervoor terugkrijgen aan aandacht en service. Dat is ongekend.”

Advies op maat

Tijdvoor een nieuwe badkamer? Maak een badkamer-wensenlijstje en neem hem mee naar je sanitairspecialist. Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek.
Maak een afspraak

Badkamerpraat

Blijf ons maandelijks volgen met badkamerpraat. Hét startpunt voor jouw nieuwe badkamer. Volop inspiratie en tips.