Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Offline is het nieuwe online

Je komt er niet onderuit. We zijn als maatschappij meer online actief dan ooit tevoren. We vliegen van de mailbox naar Zoom, van Teams naar WhatsApp, van Slack naar Skype en daarnaast Facetimen we ons suf met onze vrienden en families.

Natuurlijk is het ontzettend fijn dat we zo kunnen werken. En nog belangrijker, dat we contact kunnen houden met onze familie en vrienden. Maar als je altijd online bent, is het ook wel eens goed om een poosje offline te zijn! Een paar uur geen laptop of telefoon. Alleen jij, een goed boek, een relaxt muziekje en je eigen ontspanningsoord in huis; de badkamer! Wij geven jou hieronder de 10 beste tips voor een heerlijk wellnessmoment thuis, zonder internet…

Tip 1

Ga offline. Deze tip lijkt heel logisch, maar is dan ook noodzakelijk om dit moment te laten slagen. Leg je laptop weg en zet je telefoon uit. Zo weet je zeker dat je niet gestoord wordt tijdens jouw ultieme wellnessmoment.

Tip 2

Opruimen. Zorg dat je badkamer opgeruimd is. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Want ontspannen in een rommeltje, dat gaat nou eenmaal niet. Ruim van tevoren op à la Marie Kondo of zorg ervoor dat alle onnodige producten uit het zicht staan.

Tip 3

Hapjes en drankjes. Maak wat lekkere/gezonde hapjes en drankjes klaar. Zo kun je tijdens het badderen genieten van een lekker drankje en wat te knabbelen. Smoothies zijn natuurlijk ook perfect voor deze gelegenheid. Vol vitamines en supergezond. Zo hoef je tijdens én na jouw wellnessmoment niet na te denken over eten of drinken, maar kun je volledig opgaan in het moment.

Tip 4

De juiste lampen. Wist je dat de juiste hoeveelheid licht ook invloed heeft op hoe jij je voelt? KS Plafonds heeft mooie plafonds met ingebouwde spots. Deze verlichting is dimbaar, dus goed aan te passen aan jouw stemming van het moment. Voor het ultieme wauw-effect hebben ze zelfs plafonds met een compleet ingebouwde sterrenhemel. Absoluut iets voor op je wishlist! Ontspan je in de avond, zet dan -als kers op de taart- ook wat kaarsen neer.

Tip 5

Bloemen en planten. Eenvoudig een luxe-gevoel creëren in je badkamer kan heel snel. Zet wat bloemen of planten neer in je badkamer, en je komt al een heel eind. Toch zijn niet alle planten even geschikt. Dit komt doordat er vaak veel vocht en minder licht is in de badkamer. Wil je een plant die wat langer meegaat? Kies dan voor graslelies, een varen of een orchidee!

Tip 6

Ontspannen in een (bubbel)bad. Het bad is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. De ideale watertemperatuur ligt tussen de 37 en 39 graden. Maak het bad niet te heet want zo verliest je huid te veel vocht tijdens het badderen. Hierdoor krijg je een droge huid! Niet doen dus. En ook de luxe van een bubbelbad is dichterbij dan je denkt! Duravit heeft heerlijke bubbelbaden in het assortiment, dus laat die bubbels maar lekker rondgaan. Een bubbelbad vermindert de stress en is ook nog eens goed voor je bloedsomloop. Duravit biedt voor praktisch alle baden verschillende whirlsystemen aan, zodat er aan ieders wens kan worden voldaan.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw eigen wellnessbadkamer te creëren? Plan een afspraak met één van onze sanitairspecialisten bij jou in de buurt. Ze denken met je mee en kijken wat in jouw situatie mogelijk is.

Maak een afspraak

Tip 7

Geen bad? Geen nood! Een heerlijke douche is soms zeker net zo fijn. Met een regendouche voelt het net alsof je in een tropisch oord op vakantie bent. Met een regendouche word je ondergedompeld in heel veel water. Als je geen regendouche hebt kun je ook gaan voor het ontspannen van je spieren met een massagestraal. Zo kun je de spanning van je spieren afhalen en eventuele spierpijn verlichten. Of -voor degene die nog een stapje verder willen gaan- is er de Feel Good Shower van Bron. Hiermee kun je genieten van zonlicht én infrarood in je eigen badkamer! Met de infraroodstralen kun je je spieren extra ontspannen én met de UVlampen kun je ook nog eens een verantwoord een egaal gebruinde tint krijgen. Het idee alleen al… Heerlijk!

Tip 8

Geurende oliën. Het ultieme spa-gevoel kun je al creëren voordat je de douche of het bad instapt. De truc is eenvoudig, zet een lekker geurende olie neer. Lavendel is het meest bekende voorbeeld van een geur met een kalmerend effect. Ook is natuurlijk Eucalyptus een fijne geur in je badkamer. Eucalyptus helpt met het verminderen van stress én kan je stemming te verbeteren. Het proberen waard dus!

Tip 9

Relaxte muziek en een goed boek. Je gedachten verzetten met een goed boek werkt altijd. Wegdromen in een verhaal terwijl je in een heerlijk warm bad ligt. Natuurlijk hoort daar een relaxt muziekje bij. De uitdaging is om daarvoor je telefoon niet te gebruiken. Denk aan een MP3-speler of een paar oude cd’s met jouw favoriete deuntjes. Zo blijf je offline, en geniet je toch optimaal.

Tip 10

De tip voor de echte bofkonten. Namelijk een sauna in huis! Naast de ultieme ontspanning van hoofd en spieren, helpt een sauna om je afweersysteem te verbeteren. Door het verschil in temperatuur wordt je bloedsomloop gestimuleerd, waardoor er meer afweerstoffen gemaakt worden. Klinkt goed he? Het merk Cleopatra heeft Finse sauna’s die ook geschikt zijn voor de kleinere ruimtes, én die binnen een dag geïnstalleerd kunnen worden. Zo lijkt een eigen sauna ineens dichterbij dan ooit.

Geniet van je paar uurtjes offline! Met deze tips moet dat zeker lukken.