Hier krijg je het warm van!
Een van de voorwaarden voor een comfortabele badkamer is dat het er aangenaam warm is. Vanuit je bed je warme badkamer in stappen is een genot. Er zijn verschillende soorten warmtebronnen waar je uit kunt kiezen. Voor welke optie loop jij warm?
Radiator: van stoorzender naar eyecatcher
Vroeger was de keuze in radiatoren beperkt en vaak namen ze vanwege hun afmeting ook nog eens je hele badkamermuur in beslag. En dat terwijl je ze eigenlijk liever aan het zicht wilde onttrekken… Dat is nu wel anders! Tegenwoordig bestaan er horizontale en verticale designradiatoren in bijna iedere kleur die je maar kunt bedenken, de een nog mooier dan de ander.
Fabrikanten hebben het ontwerpen van designradiatoren tot kunst verheven. Verticale radiatoren ogen minimalistisch en laten een badkamer optisch groter lijken, doordat ze hoogte benadrukken. Met horizontale designradiatoren kun je echt een statement maken, zeker als kiest voor een gedurfd kleurtje. Warmte in het kwadraat! Sommige radiatoren ogen zelfs meer als een designmeubelstuk en houden je kleding en handdoeken warm. Het uitzoeken van een nieuwe radiator is tegenwoordig echt een feestje. Dus, waar wacht je nog op?
Kom onze uitgebreide collectie radiatoren bekijken in een van onze winkels bij jou in de buurt!
Zoek de dichtstbijzijnde winkelWarme voeten
Stel je voor dat je vanuit de douche of je bad op een aangenaam warme vloer stapt. Dat is genieten, zeker in de winter! De straling vanuit de vloer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de badkamer. Je kunt kiezen uit vloerverwarming met water of elektrische vloerverwarming. De elektrische vloerverwarmingsmat is in vrijwel elke situatie te instaleren tot een vloeroppervlak van 25 m². Wist je dat je deze techniek zelfs aan kunt brengen in een muur. Kun je gewoon een eigen knuffelmuur creëren. Elektrische vloerverwarming heeft als voordeel dat het ook werkt als de cv-installatie uit is.
Een heldere blik
Nooit meer de spiegel in de badkamer ‘zemen’. Met spiegelverwarming kun je dit voor altijd voorkomen. Neem bijvoorbeeld een zelfklevend verwarmingsfolie element dat je aan de achterkant van de spiegel plakt. De elementen zijn dubbel geïsoleerd en daarom een veilige keuze in vochtige ruimtes. Het verwarmingselement wordt aangesloten op het lichtnet via de lichtschakelaar. Zo heb je geen last meer van een spiegel met condens of lelijke strepen die achterblijven als je het vocht wegveegt. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land?
Het vermogen van je radiator berekenen
Het is belangrijk om de capaciteit van je radiator af te stemmen op de grootte van je badkamer. Anders sta je je alsnog bibberend van de kou aan te kleden. Ook de mate waarin je huis is geïsoleerd, de gewenste temperatuur en het aantal ramen zijn van belang. De aanbevolen temperatuur in de badkamer is 24 graden, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Als je een radiator combineert met vloerverwarming, heb je een minder hoge capaciteit nodig. Onze sanitair specialisten berekenen precies wat je nodig hebt voor een warme badkamer en houden rekening met alle factoren.
Heeft je cv-ketel voldoende capaciteit voor klassieke vloerverwarming en is er genoeg plek voor de leidingen? Onze sanitairspecialisten helpen je graag!
Maak een afspraak