Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Eerste hulp bij jouw badkamer moodboard

Het maken van een moodboard is de uitgelezen kans om jouw stijl, inspiratie en visie weer te geven. Om jou en je badkamer moodboard een vliegende start te geven, hebben we onze beste tips voor je op een rij gezet!

Vind je dit teveel gedoe? Onze adviseurs helpen je graag. Maak een afspraak.

Tip 1. Bepaal je stijl

Voordat je aan je moodboard kunt beginnen, is het handig om je eigen stijl te bepalen. Moeilijk vanwege de wirwar aan trends, producten en mogelijkheden? Welnee! Eigenlijk ligt de stijl van je badkamer gewoon in het verlengde van jouw interieurstijl. Zou je de inrichting van je huis typeren als klassiek, sfeervol, trendy of design? Let's find out!

Stuur mij 't inspiratie magazine

Klassiek

Chic - rijk - goud - versierd - groots - expressief

Sfeervol

Robuust - rustiek - gezellig - aards - hout - natuursteen - warm

Trendy

Artistiek - impulsief - ongewoon - inspiratief - no rules

Design

Conceptueel - geometrisch - zwart/wit - gestileerd - strak - mysterieus

Tip 2. Duik de boeken in

Zodra je je stijl hebt gekozen, duik je de boeken in! Ga in magazines, folders en tijdschriften op zoek naar beelden, kleuren, vormen, teksten en sferen die jou aanspreken. Alles mag, alles kan. Zolang de onderdelen elkaar maar versterken en aansluiten bij wat jij mooi vindt. Onze gouden tip: pak niet alleen woonmagazines of reclamefolders. Laat je ook inspireren door een feelgoodtijdschrift, een modeblad of een kleurenwaaier van de verfwinkel en kijk welke verrassende dingen je kunt vinden!

Tip 3. Ook wij kunnen je inspireren ;-)

Vergeet niet om ook eens lekker rond te struinen op onze site. Daar vind je nóg meer inspiratie om je creativiteit een flinke boost te geven! Kijk bijvoorbeeld eens naar ons artikel Black Beauty's om te ontdekken wat het effect is van zwart in je badkamer.

Vraag direct een magazine aan

Vrijblijvend advies? Vul dan ook hieronder je gegevens in.

Tip 4. Knip & plak

Het is misschien al even geleden dat je hebt geknutseld… maar het is tijd om te gaan knippen en plakken! Eerst maak je een selectie van alle knipsels die je het beste bij elkaar vindt passen. Je zult zien dat zich een stijl en sfeer gaat vormen die bij jouw wensen past. Schuif, selecteer, varieer en plak net zo lang totdat jij een goed gevoel hebt bij jouw moodboard.

Tip 5. Papier of digitaal

Als het goed is heb je na het opvolgen van de vier bovenstaande tips een prachtig moodboard voor je liggen waar de creativiteit vanaf spat! Stel nou dat je je moodboard ook digitaal wilt maken, dan kun je daarvoor pinterest.com of canva.com voor gebruiken. Handig!

Tip 6. Experimenteer!

Eigenlijk kun je niks fout doen als je een moodboard maakt. We zeggen daarom: experimenteer! Laat je creativiteit de vrije loop en verras jezelf met het eindresultaat. Succes!

Wil je advies over hoe jij je badkamer stijlvol kunt maken? Ga dan eens langs bij één van onze showrooms. Plan hier een afspraak met één van onze sanitairspecialisten bij jou in de buurt.

Maak afspraak