Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

De beste opbergtips voor je badkamer

Tijd voor een frisse wind door je badkamer. Met een spiegelkast, brede lades, een nis en andere praktische én mooie opbergers geef jij je spullen een vaste plek en ga je opgeruimd het nieuwe jaar in. Dit zijn de beste tips voor een nette badkamer!

Must: maatwerk

In de badkamer wil je efficiënt omspringen met de vierkante meters. Maatwerk is dé oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met een schuin dak of een koof waar leidingen doorheen lopen. Bovendien kun je de badkamer op deze manier helemaal naar jouw wens samenstellen. Voor alle spullen is een plek en daardoor oogt je badkamer netjes en opgeruimd. Een extra breed badkamermeubel voor een groot gezin, nisjes voor extra opbergruimte of een op maat gemaakte sauna? Jouw badkamer kan helemaal op maat worden gemaakt.

Spiegelkast voor al je spullen

Een gemiddeld gezin heeft 10 handdoeken en 24 verzorgingsproducten in de badkamer liggen blijkt uit onderzoek van Geberit. En dan zijn het aantal apparaten zoals föhns en schoonmaakmiddelen nog niet eens meegeteld. De producten die je dagelijks gebruikt wil je binnen handbereik hebben, maar liever niet in het zicht. Zijn die overvolle wastafel en badkamerplank jou een doorn in het oog? Denk eens aan een spiegelkast. Verstelbare planken en een praktisch schap aan de binnenkant van de deur helpen je om je crèmes, tandenborstels en gel overzichtelijk op te bergen. Sommige spiegelkasten zijn uitgerust met een stopcontact met ingebouwde USB-aansluiting. Scheelt weer ruimte!

Op het gebied van opbergen en opruimen in de badkamer is er veel mogelijk. Kom kijken naar onze opbergoplossingen!

Zoek je dichtstbijzijnde winkel

Populair: nisjes

Nisjes zijn populair in de badkamer. Ze ogen niet alleen mooi en strak, maar zijn ook praktisch als je ruimte wilt winnen. Je kunt een nis ook terug laten komen in je doucheruimte. Zo heb je je shampoo en doucheschuim meteen voor het grijpen. Met een inbouwnis, weggewerkt in de muur, maak je optimaal gebruik van de ruimte. Het is leuk om voor de nis te kiezen voor een andere tegel of legpatroon om ‘m in de spotlights te zetten. Geen zin om te hakken in je muren? Er zijn mooie opbouwnissen verkrijgbaar, die je direct op de muur monteert. Het is een mooie plek om accessoires te stylen, zoals kaarsen, een zeepketting en planten.

Liefde voor lades

Aan een spiegelkast heb je waarschijnlijk niet genoeg voor het opbergen van al je badkamerspullen. Je handdoeken, een voorraad tandenborstels en een stijltang kun je opbergen in een wastafelmeubel. Heb je de ruimte, ga dan voor brede lades. Je ziet in één oogopslag wat er in ligt en de ruimte kun je overzichtelijk inrichten met behulp van een ladeverdeler. Door je handdoeken à la opruimgoeroe Marie Kondo op te rollen, houd je meer ruimte over. Heb je een kleinere badkamer? Kijk dan eens naar de opties voor ruimtebesparende wastafelmeubels, waar vaak nog meer dan genoeg in past.

Plek voor een planchet

Ben jij niet zo’n opgeruimd type? Een paar stijlvolle planken of planchetten kunnen je een handje helpen. Zet ze niet helemaal vol, maar kies je accessoires zorgvuldig. Denk bijvoorbeeld aan een geurkaars met een subtiele geur, parfum of een plant. In kleinere ruimtes zoals het toilet is het goed om te kiezen voor accessoires die meerdere functies herbergen. Combineer een planchet met een spiegel, zo sla je twee vliegen in één klap. Het gevolg? Een opgeruimde badkamer of toilet!

Onze sanitairspecialisten maken een gratis ontwerp van jouw badkamer. Helemaal op maat en afgestemd op jouw wensen.

Maak een afspraak

Badkamerpraat

Blijf ons maandelijks volgen met badkamerpraat. Hét startpunt voor jouw nieuwe badkamer. Volop inspiratie en tips.