Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

Cocoonen in je knusse badkamer

De badkamer kil en praktisch? Echt niet! Het is een warme en huiselijke ruimte met knusse hoekjes, mooie materialen en sfeervolle lichtaccenten. Hoe groot of klein je badkamer ook is, met deze tips wordt het een verlengstuk van je interieur.

Warmtestralen

Eén van de voorwaarden voor een warme en huiselijke badkamer is natuurlijk dat het er aangenaam warm is. Een (design)radiator is een van de populairste warmtebronnen voor de badkamer. Een voordeel is dat je badkamer met een radiator snel op temperatuur is. Vasco introduceerde onlangs twee nieuwe designradiatoren: Bryce Mono en Beams Mono. Smalle verticale radiatoren die strak tegen de muur worden gemonteerd, waarbij de aansluitingen volledig aan het zicht zijn onttrokken, de ophangingen geïntegreerd en leverbaar met speciale towel rails voor het verwarmen van je handdoeken. Door hun mooie design zijn de radiatoren in de keuken of de woonkamer ook graag geziene gasten. Het zijn bijna ‘warme’ kunstobjecten aan de muur. De designradiatoren van Vasco zijn zó smal, dat ze bijna geen ruimte innemen. Handig, zeker ook in je badkamer.

Benieuwd hoeveel vermogen je nieuwe designradiator nodig heeft voor jouw badkamer? Onze sanitairspecialisten helpen je graag!

Maak een afspraak

Natuurlijke basis = altijd goed

Hout is een natuurlijk materiaal dat meteen zorgt voor een flinke dosis sfeer. Je denk natuurlijk niet direct aan echt hout in de badkamer, maar … gelukkig is het aanbod van materialen met een houtlook, zoals bijvoorbeeld vloertegels of een wastafelmeubel groot. Door de noesten, structuur en oneffenheden lijkt het net echt hout. Je kunt tegenwoordig kiezen uit zoveel houtdessins, dat je zeker een vloertegel of meubel vindt dat past bij jouw badkamer. Het gaat van licht hout met een Scandinavisch tintje tot donkerbruin hout met een stoere look en alles daar tussenin. Nu we het toch over warmte hebben, vergeet de vloerverwarming niet. Nog meer warmte en comfort.

Tip: zorg voor een badkamer met een natuurlijke basis, dan kan de rest van je badkamer niet meer stuk!

Sfeermakers

De badkamer heeft anno nu vaak veel weg van een mini-wellness. Soms is de badkamer zelfs een verlengstuk van de slaapkamer. Net als in een chic hotel! Zoek warmte in de badkamer daarom niet alleen in functionele producten zoals een radiator, maar ook in kleur en zacht textiel. Volgens trendwatchers is het gebruik van kleur in de badkamer dit jaar helemaal in. Dus waar wacht je op! Kies voor een subtiele kleurinjectie met bijvoorbeeld een mooi zeeppompje, stapeltjes handdoeken, een zachte badjas of een plant. Flexa riep Spiced Honey uit tot kleur van het jaar 2019: een warme amberkleurige tint. Prachtig om op de muur boven het toilet of achter een spiegel bijvoorbeeld.

Glansrol

Naast al die warme materialen zoals hout en zachte stoffen, kan een beetje glans in de badkamer ook geen kwaad. Dat doe je bijvoorbeeld door sfeervolle hanglampjes of verlichting in een nis of vakkenkast. Zo breng je warme lichtaccenten aan en hul je de badkamer in een zachte warme gloed. Plaats daarnaast wat kleine waxinelichthouders of een geurkaars op de rand van je bad. Zo creëer je een knusse en huiselijke sfeer, net als in de rest van je huis. Heb je geen bad of heb je een bescheiden badkamer? Ook dan kun je een badkamer omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Met een stapel handdoeken op een decoratieve houten plank of een stijlvolle wasmand. Lees verder voor meer styling- en opbergtips in de badkamer.