Jouw badkamer begint hier
Zoek winkel

7 tips voor een kidsproof badkamer

Spetteren met water, spelen met badeendjes, zelf je tanden poetsen… Spelen in de badkamer is het leukste wat er is voor kleintjes. Met deze tips zorg je voor een veilige en kindvriendelijke badkamer, waar het goed vertoeven is voor je kinderen én jezelf!

Cool hè

Je wilt niet dat de kleine grijpgrage handjes van jouw kleintje zich branden aan een hete kraan. Grohe heeft daar wat op gevonden: hun CoolTouch thermostaatkraan wordt niet heet aan de buitenkant. Bovendien kan de watertemperatuur niet zomaar voorbij de vooraf ingestelde grens van 38 graden gedraaid worden. Wel zo veilig!

Veilig voor kleine handjes

Bij een normale wastafelmengkraan wordt de geiser of heet water voorziening geactiveerd als je de kraan in de middenstand open zet. Als je in een onbewaakt ogenblik even niet oplet, kunnen je kinderen nietsvermoedend de kraan met heet water open draaien. Niet bij CoolStart van Hansgrohe. Deze wastafelmengkranen geeft koud water in de middenstand en pas heet water als je ‘m naar links draait. Wel zo veilig!

Mama’s plank

Leg glazen parfumflessen, schaartjes en medicatie op een hoogte waar nieuwsgierige aagjes niet bij kunnen komen. Klinkt als een dooddoener, maar het wordt in de badkamer nog wel eens vergeten. Kies bijvoorbeeld voor een hoge spiegelkast, waar je veel in kwijt kunt. Handig!

Waterpret

Een inloopdouche is ideaal met een gezin. Er zijn geen hoge opstapjes om over te struikelen en er is voldoende plek om samen met je kindje te douchen. Of je zet meerdere kinderen tegelijk onder een grote regendouche. Waterpret gegarandeerd! Handig: in een inloopdouche is ook voldoende plek voor een babybadje of een groter badje waar je peuter lekker met water kan spetteren zonder dat de hele badkamer blank staat.

Een inloopdouche waar de hele familie onder past? Wij hebben een ruime keus in douches in verschillende maten, stijlen en materialen. Kom kijken!

Zoek de dichtstbijzijnde winkel

Zelf doen!

Zodra kinderen de leeftijd van twee à drie zijn gepasseerd, willen ze alles zelf doen. Maar dan ook echt alles! Klinkt herkenbaar? Zet een krukje neer, zodat ze voor de spiegel hun tanden kunnen poetsen of gezicht kunnen wassen. Het mooiste is als het krukje precies onder het meubel past, zodat jij er ’s avonds niet je benen over breekt.

Soepele start

Met een gezin is het ’s ochtends vaak dringen geblazen in de badkamer. Voordat het haar van iedereen goed zit, er een outfit is uitgekozen en alle tanden zijn gepoetst, ben jij al kapot. En dan moet de dag moet nog beginnen! Een dubbele wastafel of twee waskommen en kranen zorgen dat het allemaal wat sneller gaat. Meer lezen over een soepele ochtendspits >

Bootje varen

Zorg voor leuke tandenborstels en geef ieder kind een eigen beker of handdoek. Zo maak je van het naar bed gaan een leuk ritueel. Speelgoed mag natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Berg alles op in een mooie mand. Als jij een bad neemt, wil je niet tussen de badeendjes van je kids zitten.

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke badkamer? Onze sanitairspecialisten helpen je graag verder met een badkamerontwerp. Kom langs!

Maak een afspraak