Blogger Floor ruimt op à la Marie Kondo

Als ik aan opruimen denk, moet ik meteen aan Marie Kondo denken. Geïnspireerd door deze populaire opruimgoeroe uit Japan moest mijn badkamer er onlangs aan geloven. Weg met al die overbodige spullen. Dat bleek nog best lastig!

Opruimen. Waarom?

Marie Kondo werkt volgens de KonMari-methode. De opruimgoeroe is van mening dat je leven verandert als je orde en rust aanbrengt in de ruimte om je heen. Oké, dat is het proberen waard! En aangezien mijn badkamerkastjes uitpuilen van allerlei overbodige producten en make-up waarvan de houdbaarheidsdatum lang geleden is verstreken, is dat ook hoognodig. Hopelijk kan ik dan wel een keer die ene rode nagellak vinden als ik ‘m nodig heb….

Opgeruimde wastafel lade

Uitmesten maar

De eerste stap lijkt simpel: spullen wegdoen. Ik mest mijn badkamerkasten uit en leg alles eerst voor me op de grond. Als ik die enorme berg spullen op de grond zie liggen, schrik ik toch een beetje. Heb ik zoveel spullen in mijn kastjes liggen? Ik zie flesjes parfum, waarvan ik niet meer wist dat ik ze had, maar ook oogschaduw die ik al in geen twintig jaar meer gebruik. Oeps, werk aan de winkel!

Wees streng

Er schiet nog even door mijn hoofd dat ik die fles parfum misschien toch nog een keer wil gebruiken. En die oogschaduw komt misschien nog van pas met carnaval? Maar Marie Kondo waarschuwt: wees streng voor jezelf. Aan dit soort gedachtes mag ik voortaan geen gehoor meer geven. Oké, weg ermee. Alles wat ik de afgelopen jaren niet heb gebruikt gaat de prullenbak in. En dat is nogal wat!

Spark joy

Bij elke fles bodylotion, elk maskertje en elke pot scrubzout vraag ik mezelf à la Marie Kondo af: ‘Does it spark joy’? Op z’n Nederlands: geeft het me een blij gevoel? Zo ja, dan mag ik het houden. Het klinkt misschien een beetje lachwekkend, maar al doende weet ik steeds beter wat ik wil houden en wat weg moet. En guess what: ik krijg er plezier in om de stapel spullen steeds kleiner te zien worden. Dat ruimt lekker op!

Opgeruimd kastje in de badkamer

Verdeel en heers

De spullen die ik overhoud, verdeel ik in categorieën: douchespullen (shampoo, scheermesjes), crèmes en lotions, haarproducten (elastiekjes, haarmaskertjes) en make-up. Volgens de theorie van Kondo krijgt alles een vaste plek in je kastjes. Zo heb je alles voor het grijpen. ’s Ochtends ben ik eigenlijk altijd te laat, dus dat scheelt weer zoeken naar een handcrème als je ‘m nodig hebt.

Opgeruimd type

Mijn tandenborstel en tandpasta staan bij de wastafel, de rest berg ik netjes in mandjes en bakjes die ik nog heb. Wat een ruimte houd ik ineens over! Mijn badkamerkastjes zijn nog nooit zo netjes geweest.

Stiekem ben ik wel een beetje trots en ik neem me voor om altijd zo opgeruimd te blijven. Of dat gaat lukken….

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen