Blogger Floor ruimt op à la Marie Kondo

Als ik aan opruimen denk, moet ik meteen aan Marie Kondo denken. Geïnspireerd door deze populaire opruimgoeroe uit Japan moest mijn badkamer er onlangs aan geloven. Weg met al die overbodige spullen. Dat bleek nog best lastig!

Opruimen. Waarom?

Marie Kondo werkt volgens de KonMari-methode. De opruimgoeroe is van mening dat je leven verandert als je orde en rust aanbrengt in de ruimte om je heen. Oké, dat is het proberen waard! En aangezien mijn badkamerkastjes uitpuilen van allerlei overbodige producten en make-up waarvan de houdbaarheidsdatum lang geleden is verstreken, is dat ook hoognodig. Hopelijk kan ik dan wel een keer die ene rode nagellak vinden als ik ‘m nodig heb….

Opgeruimde wastafel lade

Uitmesten maar

De eerste stap lijkt simpel: spullen wegdoen. Ik mest mijn badkamerkasten uit en leg alles eerst voor me op de grond. Als ik die enorme berg spullen op de grond zie liggen, schrik ik toch een beetje. Heb ik zoveel spullen in mijn kastjes liggen? Ik zie flesjes parfum, waarvan ik niet meer wist dat ik ze had, maar ook oogschaduw die ik al in geen twintig jaar meer gebruik. Oeps, werk aan de winkel!

Wees streng

Er schiet nog even door mijn hoofd dat ik die fles parfum misschien toch nog een keer wil gebruiken. En die oogschaduw komt misschien nog van pas met carnaval? Maar Marie Kondo waarschuwt: wees streng voor jezelf. Aan dit soort gedachtes mag ik voortaan geen gehoor meer geven. Oké, weg ermee. Alles wat ik de afgelopen jaren niet heb gebruikt gaat de prullenbak in. En dat is nogal wat!

Spark joy

Bij elke fles bodylotion, elk maskertje en elke pot scrubzout vraag ik mezelf à la Marie Kondo af: ‘Does it spark joy’? Op z’n Nederlands: geeft het me een blij gevoel? Zo ja, dan mag ik het houden. Het klinkt misschien een beetje lachwekkend, maar al doende weet ik steeds beter wat ik wil houden en wat weg moet. En guess what: ik krijg er plezier in om de stapel spullen steeds kleiner te zien worden. Dat ruimt lekker op!

Opgeruimd kastje in de badkamer

Verdeel en heers

De spullen die ik overhoud, verdeel ik in categorieën: douchespullen (shampoo, scheermesjes), crèmes en lotions, haarproducten (elastiekjes, haarmaskertjes) en make-up. Volgens de theorie van Kondo krijgt alles een vaste plek in je kastjes. Zo heb je alles voor het grijpen. ’s Ochtends ben ik eigenlijk altijd te laat, dus dat scheelt weer zoeken naar een handcrème als je ‘m nodig hebt.

Opgeruimd type

Mijn tandenborstel en tandpasta staan bij de wastafel, de rest berg ik netjes in mandjes en bakjes die ik nog heb. Wat een ruimte houd ik ineens over! Mijn badkamerkastjes zijn nog nooit zo netjes geweest.

Stiekem ben ik wel een beetje trots en ik neem me voor om altijd zo opgeruimd te blijven. Of dat gaat lukken….

Ook interessant voor jou

Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Scandic Spa badkamer

Functioneel maar vol luxe is de Scandic Spa badkamer!

Breng de natuur naar binnen en gun jezelf écht een moment van ontspanning. De Scandinavische badkamer wordt gevormd door design en comfort.
Header Schoonmaaktips

Schoonmaaktips zodat jouw badkamer langer mooi blijft!

Wat is er nu fijner dan een heerlijk ruikende en frisse badkamer? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je badkamer genieten, waarvoor goed onderhoud essentieel is.
Vind jouw showroom Magazine aanvragen