Blogger Floor kiest voor slow living

Slow living is al een tijdje populair. De Denen en de Zweden zijn er een kei in. In de badkamer kun je deze filosofie doorvoeren met natuurlijke materialen en kleuren. Onze blogger Floor is fan en vertelt hoe zij dat doet in haar badkamer!

Me-time

Slow living is al langer populair en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen komen erachter dat het niet gaat om meer, maar juist om minder. Ik ben niet de enige die wat meer tijd wil nemen voor kleine, alledaagse dingen. Een lekkere lunch maken met gezonde ingrediënten na een drukke ochtend, even een moment voor mezelf creëren met een stoombad van gedroogde bloemen.

Of een lichaamsscrub maken van zeezout en gedroogde lavendel voor een zacht zomerhuidje. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want ik kan nog steeds stressen over werkdeadlines of vergeten om te eten als ik druk ben. De komende tijd ga ik meer focussen op wat langzamer leven.

Me time

Natuurlijke kleuren en materialen

Ik las dat veel mensen geloven dat onthaasten de manier is om onze kwaliteit van leven te verbeteren. Daar zit wel wat in, denk ik. In Scandinavië zijn ze een kei in slow living en leven ze volgens lagom en hygge. Lagom is een Zweedse levensstijl en staat voor de kunst van ‘precies genoeg’.

Hygge is Deens en betekent zoiets als comfort, warmte en saamhorigheid. Ofwel, genieten van een warm bad met een kaarsje op je badplank of de tijd nemen om je huid te scrubben onder de douche op een regenachtige avond.

Lekker genieten in je badkamer

Een Scandinavische badkamer is ingericht volgens de principes van slow living. Dan moet je denken aan natuurlijke materialen zoals licht hout en bamboe, mooie basistinten als fris wit, grijs en bruin, sanitair met heldere lijnen en ontdaan van alle poespas.

Of je nu open staat voor slow living of niet, een mooie badkamer is dit zeker.

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Kleine dingen

Misschien heb je eerder al eens gelezen dat mijn badkamer niet bepaald een balzaal is. Natuurlijk hoop ik in de toekomst wat meer ruimte te hebben, maar ook op een paar vierkante meter kun je de filosofie van slow living toepassen. Als ik wat takjes eucalyptus over heb uit een boeket, hang ik ze onder de douchekop. Ruikt heerlijk! Onlangs heb ik mijn plastic tandenborstel vervangen door een bamboe exemplaar. Veel mooier, en nog belangrijker: zo draag ik een klein steentje bij aan het verminderen van plastic. Ik gebruik sinds kort ook natuurlijke en handgemaakte zeep, zonder sulfaten en palmolie. Ik kan blij worden van zulke kleine dingen. Hé, precies waar het bij slow living om draait!

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen