Blogger Floor kiest voor slow living

Slow living is al een tijdje populair. De Denen en de Zweden zijn er een kei in. In de badkamer kun je deze filosofie doorvoeren met natuurlijke materialen en kleuren. Onze blogger Floor is fan en vertelt hoe zij dat doet in haar badkamer!

Me-time

Slow living is al langer populair en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen komen erachter dat het niet gaat om meer, maar juist om minder. Ik ben niet de enige die wat meer tijd wil nemen voor kleine, alledaagse dingen. Een lekkere lunch maken met gezonde ingrediënten na een drukke ochtend, even een moment voor mezelf creëren met een stoombad van gedroogde bloemen.

Of een lichaamsscrub maken van zeezout en gedroogde lavendel voor een zacht zomerhuidje. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want ik kan nog steeds stressen over werkdeadlines of vergeten om te eten als ik druk ben. De komende tijd ga ik meer focussen op wat langzamer leven.

Me time

Natuurlijke kleuren en materialen

Ik las dat veel mensen geloven dat onthaasten de manier is om onze kwaliteit van leven te verbeteren. Daar zit wel wat in, denk ik. In Scandinavië zijn ze een kei in slow living en leven ze volgens lagom en hygge. Lagom is een Zweedse levensstijl en staat voor de kunst van ‘precies genoeg’.

Hygge is Deens en betekent zoiets als comfort, warmte en saamhorigheid. Ofwel, genieten van een warm bad met een kaarsje op je badplank of de tijd nemen om je huid te scrubben onder de douche op een regenachtige avond.

Lekker genieten in je badkamer

Een Scandinavische badkamer is ingericht volgens de principes van slow living. Dan moet je denken aan natuurlijke materialen zoals licht hout en bamboe, mooie basistinten als fris wit, grijs en bruin, sanitair met heldere lijnen en ontdaan van alle poespas.

Of je nu open staat voor slow living of niet, een mooie badkamer is dit zeker.

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Kleine dingen

Misschien heb je eerder al eens gelezen dat mijn badkamer niet bepaald een balzaal is. Natuurlijk hoop ik in de toekomst wat meer ruimte te hebben, maar ook op een paar vierkante meter kun je de filosofie van slow living toepassen. Als ik wat takjes eucalyptus over heb uit een boeket, hang ik ze onder de douchekop. Ruikt heerlijk! Onlangs heb ik mijn plastic tandenborstel vervangen door een bamboe exemplaar. Veel mooier, en nog belangrijker: zo draag ik een klein steentje bij aan het verminderen van plastic. Ik gebruik sinds kort ook natuurlijke en handgemaakte zeep, zonder sulfaten en palmolie. Ik kan blij worden van zulke kleine dingen. Hé, precies waar het bij slow living om draait!

Ook interessant voor jou

Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Scandic Spa badkamer

Functioneel maar vol luxe is de Scandic Spa badkamer!

Breng de natuur naar binnen en gun jezelf écht een moment van ontspanning. De Scandinavische badkamer wordt gevormd door design en comfort.
Header Schoonmaaktips

Schoonmaaktips zodat jouw badkamer langer mooi blijft!

Wat is er nu fijner dan een heerlijk ruikende en frisse badkamer? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je badkamer genieten, waarvoor goed onderhoud essentieel is.
Vind jouw showroom Magazine aanvragen