Alle voordelen van een regendouche

Je kent het wel, je hebt de hele dag hard gewerkt en bent ontzettend druk geweest. Je hoofd loopt over van alle afspraken van die dag. Dus nadat je gegeten hebt en alles opgeruimd is, plof je op de bank.

Eigenlijk ben je dan wel toe aan een beetje tijd voor jezelf. En wat is er dan fijner dan een regendouche? Je even onderdompelen in een warme vloed aan water… We zetten wat voordelen op een rijtje!

Een warme regenbui

Een regendouche heeft een veel bredere douchekop dan een gewone douchekop. Het voelt als een warme regenbui die over je heen valt. Je snapt nu waar de naam ‘regendouche’ vandaan komt.

Door de vele waterstralen en fijne druppels wordt het water beter over je lichaam verdeeld dan bij een gewone douche. Hierdoor beleef je de warmte beter, of natuurlijk de koelte wanneer je voor een verkoelende douche gaat.

Zeg maar dag tegen de stress

Een regendouche is niet zomaar een trend die je tegenwoordig in veel badkamers ziet. Want één van de belangrijkste redenen voor mensen om een regendouche te kopen, is de ontspanning die het met zich mee brengt. Door de brede waterstraal kun je je even helemaal afsluiten en volledig genieten van het moment.

badkamer met regendouche

badkamer met regendouche 2

Ga voor snelle montage

Er hoeven geen ingewikkelde verbouwingen plaats te vinden bij het installeren van een regendouche. Er zijn namelijk ook opbouw regendouches. De Croma E van hansgrohe is daar een mooi voorbeeld van. Aan de strak gevormde showerpipe zit ook een handdouche gemonteerd. Zo kun je ook even snel afspoelen zonder de regendouche aan te zetten.

Strak afgewerkt als inbouw

Heb je wel de tijd en ruimte voor een verbouwing in de badkamer? Dan is een inbouwregendouche een mooie optie. Je hebt regendouches die je kunt installeren in het plafond of in de muur. Ideaal, want zonder showerpipe heb je minder schoonmaakwerk! Zo heb je bijvoorbeeld de Rainfinity van hansgrohe ook als inbouwdouche. Een moderne inbouwdouche met matwitte of chroomkleurige afwerking. Deze douche heeft ook nog eens een nieuwe, fluisterstille straalsoort; de PowderRain. Dat wordt dus optimaal ontspannen

Kom deze ontwerpen en veel meer moois bewonderen in een van de showrooms

Vind jouw showroom Magazine aanvragen

Bespaar water met de ecostand


Een veel gestelde vraag over een regendouche is het waterverbruik. De meeste regendouches van hansgrohe zijn voorzien van EcoSmart-technologie. Hierdoor wordt binnenin de hoofddouche de waterhoeveelheid beperkt door middel van een regelaar.

Dat bespaart veel water. Het krachtige douchegevoel blijft gelukkig wel bestaan doordat er lucht wordt toegevoegd aan het water. Door de AirPower voelt het water voller en zachter aan op je huid. Hierdoor gaat waterbesparen dus niet ten koste van comfort!


Makkelijk kalk verwijderen


Na een dag hard werken heb je geen zin om je douche schoon te maken nadat je heerlijk hebt gedoucht. Daar hebben ze bij hansgrohe wat slims op bedacht. De QuickClean uitvinding. Hiermee is kalkaanslag op de mengkranen en douchekoppen verleden tijd. Dat komt door de flexibele siliconennoppen. Heerlijk toch? Zo kun je na het douchen gewoon lekker in de relaxmodus blijven en hoef je de douche minder uitgebreid schoon te maken. Even nadrogen is dan voldoende!

quickclean douchekop

Ook interessant voor jou

Badmeubel Bad in Beeld

Bad in Beeld viert de 50e showroom!

Een mijlpaal voor Bad in Beeld; de 50e showroom! Het draait niet alleen om het verkopen van badkamers, maar ook om het opbouwen van klantrelaties.
Ronde vormen en aardse tonen

Aardse tinten en organische vormen

Rob en Janneke houden van de natuur, daarom moet hun nieuwe badkamer een weerspiegeling zijn van aardse tinten en organische vormen om optimaal te ontspannen.
Marmer in de badkamer

Chique en luxe met marmer in de badkamer

Marmer wordt al jarenlang in de badkamer gebruikt. Denk aan tegels en accessoires zoals waskommen, toiletborstels en zeepdispensers. Wij laten je onze favorieten zien!
Geberit iCOn badmeubel

Scandinavische eenvoud met stoere elegantie

We kijken binnen in de badkamer van Erik & Marjan. De natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren en zwarte accessoires is prachtig!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen