5 redenen, waarom schoonmaken best leuk is

Wat is er nu fijner dan een schone, heerlijk fris ruikende badkamer?

Zorg ervoor dat je nieuwe badkamer blinkend schoon blijft, zodat je heel lang kunt genieten van je badkamer. Goed onderhoud is hiervoor essentieel, dus poetsen is helaas nodig. Maar … met de nieuwe ‘Bron’ schoonmaakmiddelen wordt schoonmaken eigenlijk best wel leuk. Met goede producten ben je sneller klaar en ben je gegarandeerd van een ‘blinkend’ resultaat.

Het belangrijkste (we weten het allemaal, maar stoppen deze gedachte het liefst ver weg): houdt het bij en poets minimaal één keer per week met beleid én de juiste schoonmaakmiddelen. Om je op weg te helpen zetten we 5 schoonmaak tips voor je op een rijtje.

Tip 1

Spoel na het douchen de glaswand en tegels na met koud water. Dit voorkomt kalk- en zeepaanslag. Leg een kleine wisser binnen handbereik in je badkamer en droog hiermee de glaswand (en tegels) na het douchen. Dit voorkomt kalkvlekken en scheelt je tijd bij je wekelijkse poetsbeurt. Als je merkt dat er meer nodig is dan reinigen met water alleen, probeer dan eens de douchereiniger, glasreiniger óf antikalk coating van Bron. Allemaal professionele middelen die schoonmaken makkelijker en daardoor leuker maken.

Tip 2

Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen, zoals ontkalker en chloor. Ja het klopt, chloor doodt bacteriën maar beschadigt ook kranen, voegen, chroomwerk en wastafels. Lees de gebruiksaanwijzing van je schoonmaakproduct altijd eerst goed door voor je het gaat gebruiken, zo voorkom je nare plekken. Voor extra glans, een langdurig fris ruikende badkamer en plezier tijdens het schoonmaken gebruik je natuurlijk de ‘Badkamer Superglans’ óf hang je heel decoratief een mooie tak lavendel op. Zo wordt schoonmaken nog leuk ook!

schoonmaak foto

Tip 3

Draai de temperatuurknop van een thermostaatkraan wekelijks van koud naar warm als de kraan loopt. Zo voorkom je dat het thermo-element verkalkt op de meest gebruikte temperatuurstand.

douchekraan

Tip 4

Op nieuwe tegels is soms een ‘cementsluier’ zichtbaar. Deze verwijder je door met een ruwe, droge handdoek ronddraaiende bewegingen te maken. Gebruik eventueel onverdunde totaalreiniger en spoel goed na. Tip: draag bij het gebruik van schoonmaakmiddelen altijd huishoudhandschoenen. Zo voorkomen je droge handen of een prikkend gevoel bij kleine wondjes. Met alle leuke en hippe huishoudhandschoenen van tegenwoordig is dit ook zeker geen straf. Je zou ze bijna aantrekken, zonder dat je gaat schoonmaken.

Tip 5

Heb je bijzondere materialen zoals natuursteen of marmer in je badkamer of toilet verwerkt? Heel mooi maar deze vragen om een speciale behandeling. Koop voor dit materiaal geschikte schoonmaakproducten en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking nauwkeurig. Zo geniet je het langst van je mooie badkamer of toilet.

zwarte kraan badkamer

Ook interessant voor jou

Classic Colour Chique badkamertrend

Upgrade je badkamer met dé badkamertrends van 2024

Ben jij toe aan verandering in je badkamer? Bekijk hier de badkamertrends van 2024 en tover jouw badkamer om tot je ideale badkamer!
BOHO badkamertrend wasmeubelcombinatie detail

Een vleugje Ibiza in huis met de BOHO Dream badkamer

Hou jij wel van een vleugje Ibiza in huis? Trek deze sferen door tot in de badkamer met de BOHO badkamer trend! Hiermee heb je altijd dat heerlijke vakantiegevoel.
Easy Drain Compact Clean

Voordelen douchegoot met weinig onderhoud

Een douchegoot moet vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Maar met de Easy Drain Dryphon Techniek is schoonmaken bijna niet meer nodig!
Laat je badkamer groter lijken met tegels

Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn meerdere trucjes met betrekking tot tegels om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Wij helpen je graag!
Vind jouw showroom Magazine aanvragen